NORGE. Kritiker ifrågasätter nu lämpligheten i att en neger tävlar om att bli den sista vikingen i en ny norsk TV-serie.

Deltagarna i "Den sista vikingen".

Deltagarna i ”Den sista vikingen”.

Den 24 februari börjar TVNorge sända programmet ”Den sista vikingen”, en storsatsning där 18 personer tävlar om att bli den sista vikingen.

svart viking

En av deltagarna i serien är Alexander Skadberg som fått mycket kritik på sociala medier då han är svart och kommer från Colombia.

— Jag har fått mycket kritik på grund av det. Jag är svart och väldigt stolt över det. Men jag säger det själv, jag är den enda nord-norrmannen här. Jag är viking, men jag är en svart viking, säger Skadberg och fortsätter:

— Jag har fått kritik över att en viking inte är svart, vad i helvete gör en sån som jag där inne. Varför är du där, vad gör du… Jag har fått mycket fula meddelanden, och har tänkt på om det var dumt att delta. Men jag säger till mig själv att detta ska vara en upplevelse för livet.

Avslutningsvis säger Skadberg att ”Norge behöver lära sig mer” men att han tror att alla ”rasister” som tycker att han inte passar som viking själva har det jävligt.

Källa:
– Folk spør hva i helvete en sort person gjør der inne


  • Publicerad:
    2014-02-11 12:55