VÄXJÖ. I onsdags rånades en 80-årig dam bestialiskt av en 41-årig mörkhyad gärningsman i Växjö. Motivet till rånet var den mörkhyade mannens stora chipsbegär.

På en övervakningsfilm från den lokala ICA-butiken kan man se hur den mörkhyade mannen försöker köpa en påse chips. När det visar sig att mannen inte har några pengar på sitt bankomatkort försvinner han iväg från butiken.

Efter att mannen lämnat butiken stöter han på en kvinna i 80-års åldern som är ute för att posta några brev. Plötsligt blir den 80-åriga damens planer omintetgjorda när främlingen hoppar på henne, och misshandlar henne med sparkar när hon ligger ner.

I samband med överfallet stjäl mannen den äldre kvinnans handväska, vilken bland annat innehåller en plånbok med 750 kronor i kontanter.

Efter att ha blivit bestulen på sin handväska blir den gamle damen dragen i håret och släpad in på ICA-butiken. Inne i butiken blir hon nedkastad på golvet.

Gärningsmannen har i förhör erkänt överfallet, men skyller sina gärningar på arbetsförmedlingen, socialtjänsten och personalen på ICA.

Källa:
Fick inte köpa chips – attackerade 80-åring


  • Publicerad:
    2013-07-21 18:44