Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Maggan talar ut om Putin-paranoian inför EU-valet

Undrar vem som ”finansierar” hennes kritiker ”Finns bara en som är glad över detta och han sitter i Kreml.”

Anders Ygeman ljög om “ryska nättroll” – var vanliga oroliga medborgare

DESINFORMATION. Anders Ygeman fantiserade själv ihop att kritik mot 5G och honom själv på nätet var ryska agenter och nättroll. Det var egentligen en medelålders kvinna boende i Stockholm och hennes Facebookgrupp.

Judisk media skyller #SASGate på alternativmedia och Ryssland: “Var en organiserad attack!”

SASGATE. Att SAS tvingades plocka ner sin antinordiska reklamfilm i flera timmar beror inte på att den upprörde tiotusentals människor. Istället skyller SAS och judisk media på en ”organiserad kampanj” som Ryssland och svensk alternativmedia ligger bakom.

Anders Ygeman anklagar Ryssland för nätattacker mot honom

INRIKES. Ryssland utför enligt energi- och digitaliseringsministern Anders Ygemanpsykologiska nätattacker mot hans budskap på sociala medier.

Lögnpressens teori: Kyrkobygge front för ryskt maktövertagande

PARANOIA. MittMedia tror att byggandet av en ny rysk-ortodox kyrka i Västerås är en del i en rysk plan att ta över Sverige. Med kyrkan som bas fruktar man nu att Ryssland kan ockupera en flygplats som ligger i närheten.

Ryssland anklagas för signalstörning inför Natos krigsövning i Norrland

INRIKES. Tidigare veckan uppmärksammade mainstreammedia att civila flygplan i norra Sverige och Norge drabbats av störningar av sina gps-system. Nu pekas Ryssland ut som ansvariga, med tanke på den omfattande militärövningen som inom kort ska hållas med Natoländer i Norrbotten.

Amerikansk politiker: “Ryssland låg bakom Charlottesville”

KONSPIRATIONSTEORIER. Ett år efter den dramatiska nationalistdemonstrationen i amerikanska Charlottesville framförs nya teorier kring vilka som låg bakom evenemanget. Enligt den republikanske kongressledamoten Tom Garett var allt återigen Rysslands fel.