PALESTINA Israel har mördat hjälparbetare på Gazaremsan vid upprepade tillfällen. Nu meddelar den israeliska armén att man tänker pausa bombningarna i södra Gaza dagtid för att underlätta för transport av nödhjälp.

Den sionistiska ockupationsmakten meddelar att man – med ”humanitära skäl” som motivering – tänker hålla pauser i dess terrorkampanj på den södra Gazaremsan. De ”taktiska pauserna” ska enligt SVT hållas mellan klockslagen 08:00 och 19:00 varje dag för att underlätta för biståndsorganisationer att få in förnödenheter till regionen.

Man uppger att man koordinerat pauserna i terrorbombningarna tillsammans med FN och internationella hjälporganisationer. Det finns ändå ingen garanti från israeliskt håll om att dess armé kommer att erbjuda skydd för biståndsarbetarna som transporterar nödhjälp till olika regioner i Gaza. Samtidigt kommer den sionistiska attacken mot gränsstaden Rafah att fortsätta, enligt talespersoner från IDF.

Det har förekommit flera israeliska attacker mot hjälparbetare i det ockuperade Palestina. Bland annat mördade den sionistiska armén sju hjälparbetare från World Central Kitchen då dessa färdades med bil i Gaza i april.