Lördagen den 14:e juli samlades Kampgrupperna 203 och 207 vid Torp Köpcentrum för en offentlig tidningsutdelning. Man ställde upp utanför Ica Maxi och med mycket folk i rörelse så var diskussionerna snart igång.

Efter en stund hade vakt blivit tillkallad och efter dialog med ansvarig var han nöjd och återgick till sitt arbete.

Många var intresserade av vad motståndsmännen hade att säga och stannade för att prata eller läsa tidningen på plats. En man som först inte var intresserad och tackade nej ändrade sig snabbt när han fick se Tyrrunan pryda tidningen och sa att ”det är klart att jag ska ha en sådan”.

En man som dock inte verkade kapabel till diskussion bara gapade tillmälen och viftade med armarna medan han gick förbi, vilket inte gav den reaktion han antagligen hoppats på då människor som stod på platsen mest verkade irriterade på hans ohyfsade sätt att ”protestera”. Även en annan man blev tillrättavisad efter han spottat mot en av dem som höll en banderoll.

Efter närmare två timmar på plats dök Polisen upp men de nöjde sig med att prata med vakten. De förhöll sig passiva och beslöt sig snart för att åka därifrån.

När man bestämde sig att avsluta aktiviteten var alla nöjda med den stora mängd utdelade tidningar, ryggdunkningar och positiva yttringar som man fått under dagen. Även någon som inom kort ska skicka in en ansökan.

På vägen mot bilarna stannade en bil för att ge motståndsmännen ytterligare beröm och säga att det var roligt att se kämparna på plats.


  • Publicerad:
    2018-07-15 16:30