ISLAND. Under helgen genomfördes en reklamkampanj på Facebook av en sympatisör för att nå ut med adressen till Nordiska motståndsrörelsens isländska gren.

Flertalet olika reklambanners med vackra målade bilder och sunda politiska budskap dök upp på skärmen hos isländska Facebook-besökare. Annonserna länkade till Facebook-sidan Síðasta vígið (Översatt till svenska: Den sista fästningen), men på bilderna fanns även adressen Nordurvigi.is utskriven – alltså till den isländska grenen av Nordiska motståndsrörelsen.

Síðasta vígið är inte sammankopplad med organisationen och Motståndsrörelsen kände inte heller till eller godkände reklamen innan kampanjen drogs igång. Ett e-post från en anonym person som sa sig företräda Síðasta vígið inkom dock till organisationen under gårdagen. Avsändaren skriver att han stödjer Nordiska motståndsrörelsen och ville göra något för att hjälpa till.

Vidare enligt e-posten, hade annonserna fram till igår eftermiddag, enligt Facebooks statistikverktyg, blivit sedda av nästan 10 000 islänningar under helgen. Då Island har färre än 350 000 invånare utgör detta en betydande andel av befolkningen. Två större risktäckande tidningar har dessutom valt att skriva om annonserna och då valt att publicera dessa i sin helhet på sina nätsidor vilket synliggjort reklamen för långt många fler.

Förutom att visa upp annonserna agerade tidningarna på sedvanligt maner och i artiklarna gnälldes det om hur fruktansvärt det är att sådant här får förekomma och att det borde kriminaliseras. En del yttrandefrihetshatare har också hört av sig och klagat till Facebook. Idag raderades kontot.

I övrigt har annonserna gett god respons genom enorm publicitet, medlemsansökningar och massvis av nya besökare till Nordurvigi.

Vi följer Nordurvigis exempel och avslutar denna artikel med att säga tack till Síðasta vígið (även om vi föredrar att på förhand få godkänna saker som sprids med våra adresser) genom att publicera de olika annonserna. Dessvärre måste vi i enlighet med svensk förtryckarlag censurera tre av dem.

 

Våra förfäder kom inte hit för att byta bort vårt arv mot mångkultur. Vi behöver en nordisk stat – inte en mångkulturell!

 

Ett enat Norden! Inte globalism. På bilden syns också den nobelprisnominerade isländske författaren Gunnar Gunnarsson som förordade ett enat Norden.

 

Det måste kämpas för de nordiska folkens existens!

 

Vit man, vart är du på väg? Vill du ha en nordisk nation eller mångkultur?

 

Vit man, kom ihåg vem du är! Mångkultur är död. Nationalsocialism är botemedlet!

 

Det vakas över oss. En nordisk stat utan mångkultur.

 


  • Publicerad:
    2019-08-19 14:32