SKÅNE. En anställd i en uraffär i Kristianstad twittrade om en märklig händelse han haft under sin arbetsdag. Händelsen involverade en misstänkt påtänd svart man, något som fick media att se rött.

I förra veckan klev en svart man in i en Ur & Penn affär och betedde sig väldigt underligt. En av de anställda i butiken twittrade senare om händelsen vilket fick media att se rött. ”Idag har en sjukt påtänd neger kommit in till mig tre gånger och frågat om det finns några bra klockor till honom och sedan gått ut igen”, skriver den anställde i sitt meddelande.

Inlägget uppmärksammades av en annan Twitteranvändare som kallar sig Vardagssexismen. Den anställde hade tidigare kritiserat Vardagssexismen i två andra inlägg: ”@vardagssexismen, vilket jävla skämt! Fula tjejer som klagar på att män inte vill ha dem och som inte kan ta ett skämt. Nackskott”. Dessa uttalanden ledde till att urbutiken fick mängder av mail och meddelanden som ifrågasatte hur man kunde ha sådana anställda. Många av meddelandena låg på samma nivå som den anställdes, men har inte fått någon uppmärksamhet.

Media hakade snabbt på och Sveriges Radio i Skåne kallar den unge mannens inlägg för ”rasistiskt och sexistiskt”. ”De här värderingarna är olyckliga, och att personen gjort en koppling till Ur&Penns kunder strider mot vad vi står för”, säger Henrik Stiernborg, operativ chef på Ur och Penn, till SR i Skåne. Den anställde skrev kort innan han tog bort sitt konto att ”ta inte det jag skriver på allt förstort allvar. Dead girls don’t say no”.

Källa:
Anställd skrev rasistiskt om kunder


  • Publicerad:
    2013-07-25 17:30