UTRIKES. Enligt Donald Trumps förre rådgivare Roger Stone kommer utrikesminister Rex Tillerson att lämna posten som utrikesminister i januari nästa år.

Rex Tillerson.

Roger Stone, som samarbetat med president Donald Trump i flera decennier, kommer med uppgifterna i en webbsändning från Infowars.

Enligt Stone kommer Rex Tillerson officiellt lämna uppdraget som utrikesminister senast den 20 januari 2018, vilket är på dagen ett år efter att Trump tillträdde som president.

— Jag finns nyss veta genom oklanderliga källor att utrikesminister Rex Tillerson kommer att lämna sitt uppdrag senast den 20 januari. Jag antar att man kan kalla det för en ‘Rexit’, säger Stone i videon.

Stone menar att när Tillerson lämnar finns det två huvudkandidater till att efterträda honom som utrikesminister: FN-ambassadören Nikki Haley och CIA-chefen Mike Pompeo.

Både Haley och Pompeo anses tillhöra etablissemanget i Washington DC och är neokonservativa krigshökar. I sin roll som FN-ambassadör var Haley den som kanske drev på mest för att USA skulle bomba den syriska regimens styrkor efter deras påstådda gasattack i april.

Mike Pompeo har i sin roll som chef för CIA haft en hård ton mot Wikileaks, som han bland annat jämfört med Islamiska staten, IS. Pompeos kritik av Wikileaks går stick i stäv med Donald Trump som hyllade organisationen under sin presidentvalskampanj.

Källa:
Alex Jones Facebook


  • Publicerad:
    2017-10-26 14:00