MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Den 10 februari samlades medlemmar i Näste 2 för en vinterutbildning. Dagens höjdpunkt var när man övade på att dra sig upp ur ett isvak med isdubbar.

Den 10 februari samlades nationalsocialister i en liten, varm och mysig lokal i närheten av Göteborg. Det mysiga stannade dock vid lokalen och stod definitivt inte på schemat den här dagen; Det gjorde däremot iskallt allvar.

En inbjuden gäst, som till vardags arbetar som blåljuspersonal, skulle hålla en utbildning i islivräddning. Den första delen var teoretisk, medan den andra skulle vara praktisk.

Utbildningsdeltagarna fick lära sig om allting från olika sorters is och deras beskaffenhet till vilka redskap man måste ha med sig för att kunna trygga sig själv och andra vid en isolycka. De allra flesta dödsfall som är en följd av isolyckor beror på att den utsatte börjar hyperventilera till följd av den hastiga kylan, vilket gör att man då kan få kallsupar som kan innebära nådastöten. Få fryser ihjäl i jämförelse med drunkning, och det är just därför man bör försöka hålla sig lugn och eventuellt rida ut hyperventileringen.

Foto: Nordfront.se.

Efter en frågestund förberedde samtliga sig för den praktiska delen av kursen.

Kamraterna begav sig till en närliggande sjö där ett isvak bröts. Efter att upplägget gåtts igenom fick sedan var modig man och kvinna en efter en hoppa i vaket med kläderna på. Runt halsen hängdes isdubbar som användes för att ta sig upp ur isvaken. För att få de badande att inse att man inte dör av kallt vatten krävdes namn, födelsedatum och en någorlunda formell begäran om att lämna vaken för att få ta sig upp på land.

Samtliga deltagare genomförde prövningen galant utan komplikationer. Två och två sprang sedan kamraterna tillbaka till lokalen där varm dryck, bastu och torrt ombyte väntade.

Foto: Nordfront.se.

Innan månadsmötet började kunde de isbadande kamraterna avnjuta rykande het gulaschsoppa med nybakat bröd. Var och en skrev därefter i ett utvärderingsformulär för dagens utbildning.

Efter att ytterligare medlemmar anlänt öppnades månadsmötet. Den gångna månaden utvärderades och blickarna vändes sedan åt den kommande. I slutet hölls en mindre loppis vilket frambringade en del fröjd och nya ägare till åtråvärda saker. Mest sällsynt av varorna var en reslig tysk kock, som auktionerades ut för att laga trerättersmiddag åt två. Vinsten gick oavkortat som donation till Nordiska motståndsrörelsen.

Foto: Nordfront.se.

Tack till kurshållaren och på återseende!

Är du intresserad av att delta i vår verksamhet? Ansök om medlemskap snarast!


  • Publicerad:
    2018-02-16 20:57