MÅNGKULTUREN. Av okänd anledning anföll aggressiva kvinnor en hbtqp-person på Emporia i Malmö.

Ett bråk riktat mot en hbtqp-person utbröt på torsdagen på köpcentret Emporia i Malmö.

Flera kvinnor attackerade en hbtqp-person vid entrén utanför ICA på första våningsplanet.

Personer ur allmänheten försökte lugna ner de aggressiva kvinnorna,  rapporterar Patrick Persson Press; men det var inte förrän ordningsvakter och väktare kom till platsen som man lyckades få de våldsamma våldsamma kvinnorna under kontroll.

Polisen skickade minst fem patruller till platsen, skriver Patrick Persson, som är en känd pressfotograf

Greps av polis
När polisen kom fram hade slagsmålet lugnat ned sig. Väktarna höll kvar två av de våldsamma kvinnorna. En av kvinnorna omhändertogs av polis och fördes ut till en polisbil. En annan kvinna förhördes en stund senare på kvällen av polispersonal inne på köpcentret.

Det är inte känt vad som startade bråket. Efter de initiala förhören visste heller inte polisen vad kvinnornas våldsamma beteende berodde på.

När polisen kom fram till platsen hade hbtqp-personen försvunnit från platsen.

Köpcentret Emporia i Malmö är ökänt för det omfattande våld som rasfrämlingar utövar där. Överfall och misshandel, dominansvåld och rån är vanligt förekommande. Ofta väljs svenska offer ut.

Utsatta svenskar har tidigare för Nordfront berättat att köpcentret är felkonstruerat ur säkerhetssynpunkt. En vanlig plats för attacker är utanför de offentliga toaletterna som ligger i skymundan. Kriminella rasfrämlingar ställer sig gärna utanför dem och väntar på att svenskar eller klanfiender ska komma ut så att de kan råna och föra bort dem för att misshandlas och förnedras. Men våld utbryter också – som i detta fall – även på de mest öppna ytorna på Emporia.


  • Publicerad:
    2020-09-06 09:30