BARCELONA. Våldsamma sammandrabbningar skedde på fredagen i Barcelona mellan polis och demonstranter. Demonstranterna protesterade mot nedstängningen av Katalonien, som de anser inte är rimlig.

I Barcelona protesterade folket mot corona-nedstängningar. Foto: Twitter.

I Barcelona samlades på fredagen hundratals demonstranter som inte tror att coronaviruset är till den grad farligt att det motiverar en nedstängning av hela regionen.

I Spanien har myndigheterna i ett försök att begränsa ett förmodat andra utbrott av coronaviruset beslutat att Kataloniens gränser ska hållas stängda under 15 dagar och att alla butiker utom livsmedelsbutiker även de ska stängas.

Efter en lugn demonstration längs med en av huvudgatorna så uppstod tumult när en del av demonstranterna drabbade samman med polisen.

Polisen varnade människor från att närma sig Plaça Sant Jaume – ett torg i stadens gotiska kvarter – där våldsamma sammandrabbningar mellan demonstranter och polis ägde rum. På torget hade runt 1 500 personer samlats, där vissa beväpnat sig med rökbomber, tegelstenar och smällare.

Kravallutrustade poliser sågs utdela batongslag och skjuta gummikulor för att upplösa folksamlingarna.

I en video som sprids på sociala medier ser man hur polisen efter att en demonstrant kastat en avspärrningsgrind mot dem marscherar in på torget, där somliga av poliserna även använder sina batonger mot människor som ligger ner på marken.

Enligt lokala medier har minst två personer gripits.


  • Publicerad:
    2020-11-02 14:30