USA Under en konsert på en ”gör-det-själv-punkklubb” i Minneapolis öppnade två gärningsmän eld mot publiken, vilket resulterade i en död och sex skadade. Händelsen, som inträffade den 11 augusti, ska ha föregåtts av ”queerfobiska interaktioner”, och många av de närvarande tillhörde HBTQP-gemenskapen.

En skjutning ägde rum under en konsert den 11 augusti på ”Nudieland”, som beskrivs som en ”gör-det-själv-punkklubb” i Minneapolis. Enligt The Post Millennial så ordnades spelningen av och för antifascister, eller ”Antifa” som de kallar sig själva i USA. En bandmedlem dog då två gärningsmän öppnade eld och sköt in i folksamlingen medan ett av banden spelade.

Enligt CBS News förekom det ”queerfobiska interaktioner” precis innan skjutningen ägde rum. Ett vittne som var på plats på evenemanget – vilket enligt Bring Me The News till största del ska ha besökts av HBTQ-människor – beskriver situationen som eskalerade till den punkt att gärningsmännen öppnade eld.

— Två unga män anlände, började ragga på människor som inte var öppna för att bli raggade på. Och efter att ha blivit tillrättavisade och liksom tillsagda att lägga av, blev de mer och mer våldsamma, och gjorde det de gjorde, berättar vittnet.

Bögkommunist dödsoffret

Stadens polis berättar i ett pressmeddelande att en person avled och sex andra personer skadades av kulorna. Av de skadade ska det ha varit fyra män, av vilka en fick potentiellt livshotande skador, och en kvinna med lindriga skador.

Dödsoffret ifråga är en 35-årig man vid namn August Golden. I ett inlägg på X, tidigare Twitter, beskriver Andy Ngo den döda homofilen som en ”vänsterextrem aktivist” som stöder den terroristkopplade gruppen Earth First och Stop Cop City, en annan terroristorganisation från Atlanta.

— För en massa du vet, punkare, och för queer och transpersoner eller de inom den gemenskapen är det liksom en väldigt säker plats, sade ett annat vittne om Nudieland.

Mångfald bland de två misstänkta

Enligt Minnesotas poliskår är de två misstänkta för skjutningen två ”hispanics” [ungefär latinamerikaner reds. anm.]. I ett inlägg på X skriver man att de båda hade ”pistoler med ficklampor och flydde till fots”.

Fyra överlevande delar med sig av hur en kväll full med kreativitet och inkludering snabbt förvandlades till en mardröm. De minns också den älskade musikern som förlorade sitt liv.

CBS News

Efter lite över en vecka säger polisen att de inte har gjort några gripanden i fallet men att de har ”starka ledtrådar”.