UNDERSÖKNING I veckan samlas makteliten i Visby för att festa tillsammans, köpa prostituerade och ljuga inför folket. Många av flosklerna irriterar Nordfronts läsare, men ”vi måste försvara demokratin” och ”allas lika värde” fick flest röster.

Almedalsveckan gick obemärkt förbi förra veckan, även om den i vanlig ordning var fylld till bredden av elitens olika floskler. Nordfront listade några av de vanligaste flosklerna och lät läsarna ta ställning med frågan ”vilken floskel gör dig mest irriterad?”.

Flest röster fick den eviga proklameringen om att ”vi måste försvara demokratin” som fick 31.7 procent av rösterna, följt av ”allas lika värde” på 24.7 procent. Trots att det senare var en svensk felöversättning av ”allas lika värdighet” i FN:s deklaration om mänskliga rättigheter har det blivit ett godhetssignalerande mantra som flitigt används av både politiker och proffstyckare.

Alternativet ”Att gå med i Nato är bra för Sveriges säkerhet” är aktuellt och fick också många röster, men landade på tredje plats med 17,4 procent. Mindre populärt var floskeln ”Krafttag mot kriminella” som bara drygt 5 procent röstade på – vilket kanske kan tolkas som att det vore önskvärt om politikerna verkligen gjorde det.

Så här såg veckans fråga ut:

Almedalsveckan har inletts och media, politikerkår och andra delar av makteliten har samlats för sin firmafest. Tomma ord, lögner och floskler kommer hagla i syfte att fortsätta bedra folket.

Politiker och andra kommer säga att demokratin är hotad samtidigt som de i nästa mening ropar på mer inskränkningar av yttrandefriheten. Man kommer beskriva någon annan stat som ett hot mot Europa samtidigt som man hetsar om mer krig. Man kommer babbla om allas lika värde samtidigt som vita, heterosexuella människor utmålas som fiender. ”Hat”, ”hot”, ”extremism”, ”desinformation” och så vidare.

Vilken av alla dessa floskler gör dig mest förbannad och varför? Diskutera gärna i Nordfronts fristående chattgrupp på Telegram.

Almedalsveckan har inletts – vilken floskel gör dig mest irriterad?

  • ”Vi måste försvara demokratin” (31,73%, 469 röster)
  • ”Allas lika värde” (24,7%, 365 röster)
  • ”Att gå med i Nato är bra för Sveriges säkerhet” (17,46%, 258 röster)
  • ”Vi behöver mer integration” (10,96%, 162 röster)
  • ”Desinformation och påverkanskampanjer” (7,58%, 112 röster)
  • ”Krafttag mot kriminella” (5,82%, 86 röster)
  • Annan politikerfloskel (1,76%, 26 röster)
  • Totalt 1478 röster.

Frågan avslutades 2024-06-30. Det går inte längre att rösta.