VECKANS FRÅGA. De ideologiska och politiska temaämnena är det bästa med Nordic Frontier. 

Radio Nordfronts engelskspråkiga poddsatsning Nordic Frontier hade inför ’Veckans fråga’ sänt sju avsnitt med ett snitt på 3613 lyssnare per avsnitt.  Vi ansåg att det var dags att  summera Nordic Frontiers första tid och vi ville därför veta av lyssnarna vad de anser är bäst och vad som kan förbättras.

Nordic Frontiers specialiserar sig på temaämnen, gäster och att gå igenom Nordiska motståndsrörelsens politiska program.

Exempel på tidigare gäster är Lauritz Von GuildHausen, Johan Svensson, Jenny Svensson och Matthew Heimbach. Temaämnen har handlat om exempelvis Authoritarian vs. Totalitarian rule, The rise of nationalism, Sweden’s central bank system, A father’s message about the rape of his daughter, An ode to hatred, Gender differences, Demonstrations done by the Nordic Resistance Movement m.m.

Av de som svarat på frågan är det fler som inte lyssnar (sammanlagt 53 procent) än lyssnar (37 procent). 17 procent av Nordfronts läsare tillhör emellertid den skara som inte lyssnat tidigare men som ska börja med detta nu.

Nordic Frontiers lyssnare anser om de måste välja bland de tre delarna, att temaämnena är det bästa och därefter partiprogrammet och gästerna.

I kommentarsfältet lyfter lyssnarna fram introt, Andreas Johanssons berättarröst och tal på slutet och hur språket hanteras.

Den lugna samtalstonen och tempot blev ett litet samtalsämne i kommentarerna. Bland annat Kerstin är för detta:

Allt är bra och särskilt programledarnas och gästernas kunskaper och sätt att diskutera. Lugnt, och intelligent. Det slår verkligen hål på medias myter om vilken sorts karaktär som dras till motståndsrörelsen.

Hottis menar dock att detta kan försvåra för att nå fram till en amerikansk publik

Får man komma med lite konstruktiv kritik tycker jag dock att tempot/pulsen i programmet är FÖR avslappnat; särskilt för den amerikanska marknaden (menar dock inte att ni likt Alex Jones behöver föra tankarna till en sårad grizzlybjörn).

Signaturen Anonym var en av dem som började lyssna tack vare Nordfronts läsarundersökning.

Jag kände inte till detta innan, men i och med att detta kommit upp som ”Veckans fråga” gör jag det. Och jag har redan hunnit börja lyssna lite, jag valde avsnitt nr 6 (The creation ..). Mitt första intryck är att det är väldigt bra upplagt, de båda radiopratarna pratar lugnt och sansat, jag tror detta är ett ytterst bra initiativ av motståndsrörelsen, det har nog framtiden för sig.

I övrigt är det flera som ser att Nordic Frontier kan bli någonting riktigt stort med tiden:

Hanzel:

Det bästa är att Motståndsrörelsens propaganda når den engelsktalande världen. Finns enorm potential i projektet.

Lars:

Jag gillar verkligen den här satsningen. Har lyssnat på alla avsnitt och är övertygad om att potentialen är enorm.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2017-03-06 06:50