SATIR. Nordfronts satsning ”Veckans satir” har nu funnits i ett år. Vi frågade läsarna vad de tycker om projektet?

veckans-fråga-satirI ett års tid har satirgruppen levererat satirbilder på alltifrån ondskefulla morötter till PK-journalister och en Pär Öberg som stal showen på Nobelfesten.

Satirgruppen har både glatt och provocerat. Debatter har ägt rum i kommentarsfältet – kring enskilda satirartiklar men i vissa fall också gällande projektet i sig. Klart är att satirartiklarna dragit många läsare, för nästan varje vecka tillhör satirartiklarna de mest lästa (topp fem) artiklarna.

Med anledning att det gått ett år sedan start ville Nordfront veta vad läsarna tycker om projektet. Det visade sig att 42 procent av läsarna anser att satsningen är mycket bra, och i vissa fall det bästa på hela Nordfront, medan 22 procent anser att det är dåligt. Majoriteten av dessa 22 procent tror att Hitler vänder sig i sin grav. Förutom de som tydligt var för eller emot anser hela 28 procent att projektet är varken bra eller dåligt – eller både bra och dåligt – och röstade på alternativet ”sådär”.

En av dem som röstade ”sådär” var Axel som skrev i kommentarsfältet:

Jag valde ”sådär”. Ibland riktigt, riktigt bra, som efter Anton Lundin Pettersson-dådet (när Löfven drömmer mardrömmar) och när Löfven och Sahlin betraktar invandrare som leker boko haram med svenska tjejer.

Oftare mer slätstruket dock.

Det var flera i kommentarsältet som anser att projektet är huvudsak varit bra, men som tyckte steget var långt från ”sådär” till ”mycket bra”. En av dem var Nordisk Frost:

Saknar ett alternativ mellan ”Mycket bra” och ”Sådär”.
Tycker att det är bra eller ok för det mesta. Skulle ibland kunna vara lite mer genomtänkt och habilt framställt men tycker att det går åt rätt håll. Underskatta inte humor för att vinna sympatier!

Både Joppe och Kenneth menade att satir inte behövs varje vecka. Risken är då att det inte finns något att satirisera över och att det hela blir framtvingat.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2016-03-07 11:20