MUSIK. Denna vecka väljer vi på Nordfront att publicera låten Ode to a dying people med den svenska sångerskan Saga. Låten kan tyckas deprimerande, men är samtidigt en uppmaning om att kämpa till sista blodsdroppen.

Saga föddes 1975 i södra Sverige och påbörjade sin karriär som sångerska i bandet Symphony of Sorrow. Efter två album spelade Saga in en rad hyllningsskivor till det engelska bandet Screwdriver. År 2007 släppte Saga albumet On My Own, som innehåller egenproducerat material.

Discovery Times Channel beskriver Saga som en artist ”som vänder sig till en bredare publik genom att tona ned sin image, samtidigt som hon håller kvar vid en rasistisk ideologi”. Saga gav följande svar: ”Personliga erfarenheter har gjort att jag känner som jag gör, och de flesta människor har samma tankar som jag. Det är en dålig sak att märkas som rasist i dessa dagar, och det är så illa att folk hellre håller käften än uttrycker vad de känner. Jag försöker bara säga att jag inte vill ha folk som inte är som mig runt mig.”

Trots motgångar och en till synes övermäktig fiende får vi aldrig sluta kämpa, det är vad låten Ode to a dying people vill säga oss!

Låttext:
Ode to a dying people


  • Publicerad:
    2013-06-28 20:00