MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront det finska bandet Wolfhorde med låten Fimbulvetr.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

Wolfhorde är ett metalband från Finland som spelar musik med inslag av folk och black metal.

Deras musik handlar främst om hedendom, natur, historia, mytologi och död. Texterna framförs både på engelska och finska.

Bandet grundades i början av år 2000 i Keuruu, när de fyra medlemmarna Hukkapätkä, Werihukka, Haaska och Raato började spela tillsammans för sig själva. Samtidigt började Werihukka experimentera och komponera låtar med blandning av folkmusik och metal. Hukkapätkä började också skriva musik och de insåg snart att de var en välfungerande grupp som ville hålla på med musik.

Bandet hette Lycaon fram till år 2001 innan de bytte till det nuvarande namnet.

Idag släppte Wolfhorde ett nytt album som heter Towards the Gate of North. Veckans låt heter Fimbulvetr och kommer från det nya albumet.

Veckans låt blev lite försenat denna vecka på grund av redaktionell underbemanning. Vill du hjälpa till med skrivande för Nordfront, kontakta då: redaktionen@nordfront.se


  • Publicerad:
    2016-01-23 00:00