FAKE NEWS. We Are Sverige ljuger i en artikel på sin hemsida om en demonstration som arrangerades i lördags och gör felaktiga ”uthängningar”.

I lördags arrangerade den invandringskritiska kändisjudinnan Katerina Janouch en demonstration i Stockholm. ”Antirasisterna” som driver hemsidan We Are Sverige har skrivit ett inlägg om demonstrationen där de bland annat framställde det som suspekt att demonstrationen nästan bara lockade vita svenskar.

We Are Sverige summerar demonstrationen på följande sätt:

Det som först förefaller vara en samling äldre pensionärer och personer i permobil som protesterar för bättre villkor, med svenska flaggor, ledda av en känd barnboksförfattare Katerina Janouch, visar sig vid närmare titt vara en uppslutning för radikalnationalister som genomför en klassisk ”white washing”, dvs lyfter populära frågor för att framställa sig själva som legitima och goda, medan de i själva verket är samma unkna agenda som alltid.

”Radikalnationalisterna” som We Are Sverige pekar ut var två aktivister från Nordisk Ungdom och en person från Mynttorgsaktivisterna. Problemet är att båda bilderna som uppges visa aktivisterna från NU inte visar rätt personer.

En av de utpekade är Christian Mattsson som är en offentlig representant för NU som det är lätt att hitta bilder på. En enkel jämförelse med bilden We Are Sverige har lagt ut visar att de helt tagit fel. Mattson bekräftar också för Nordfront att han inte deltog i demonstrationen.

T.v. Christian Mattsson enligt We Are Sverige. T.h. Christian Mattsson på riktigt. Klicka för större bild.

Den andra bilden på en NU-aktivist visar inte heller rätt person och i artikeln förekommer inte heller någon bild på personen från Mynttorgsaktivisterna.

Summa summarum verkar We Are Sverige vara väldigt slarviga med vad de presenterar som fakta på sin hemsida. Detta samtidigt som de i sin artikel anklagar Janouch för att ljuga om att motdemonstranterna var störiga.


  • Publicerad:
    2018-05-07 12:50