ISLAM. Frankrikes premiärminister uppskattar att hela 10 000 européer kan komma att ansluta sig till terroristerna i ISIS.

isis2

Manuel Valls, premiärminister i Frankrike, har uttalat sig i fransk TV om rekryteringen av islamistiska terrorister från Europa:

— Det är 3 000 européer i Irak och Syrien idag. När man gör en uppskattning för de kommande månaderna ser vi att det skulle kunna bli 5 000 under sommaren och 10 000 innan året är över. Förstår ni vilket hot detta utgör?

Frankrike är tillsammans med Belgien de två länder som hittills har flest antal radikaliserade muslimer som anslutit sig till ISIS. Nästan 90 ”fransmän” har hittills dött i Mellanöstern där de krigat för sin religion.

Tyskland uppger att 70 ”tyskar” har dött på samma sätt och försvarsmakten i Tyskland fruktar nu att muslimer i Tyskland kan komma att försöka utbilda sig militärt i sitt nuvarande hemland innan de åker till Mellanöstern och krigar.

Flera länder i Europa vidtar nu åtgärder för att kriminalisera och försvåra krigsresorna till Mellanöstern, men åtgärderna verkar med tanke på Valls uppskattning rätt så uddlösa.

Källa:
French PM predicts 10,000 Europeans to join ISIS before 2015 ends


  • Publicerad:
    2015-03-08 23:10