STORBRITANNIEN. En 14-årig pojke som påstås ha lett en ”nazistisk terrorgrupp” står åtalad för ett tiotal terrorbrott. I brittisk media hängs han också ut med namn och bild.

Enligt den brittiska åklagaren Naomi Parsons har en 14-årig pojke lett en ”nazistisk terrorcell” från sin farmors stuga sedan han var 13 år. Han åtalas nu för 12 olika terrorbrott, bland annat för att ha varit ledare för organisationen Feuerkrieg Division (FKD) i Storbritannien, endast svarande under organisationens internationella ledare, kallad ”Befälhavaren”, som påstås vara en annan 14-åring boende i Estland.

Polisen stormade pojkens farmors stuga efter att de fått uppgifter om att pojken byggde ett vapen. Istället för vapen hittade man nationalsocialistisk propaganda, samt datorer och telefoner där man hittade konversationer med likasinnade.

Enligt polisen kan pojken kopplas till 17-åringen Paul Dunleavy, som dömts för förberedelse till terrordåd. Enligt åtalet ska pojken ha rekryterat Dunleavy till FKD med syftet att få honom att begå terrorbrott.

När polisen konfronterade pojken om hans påstått antisemitiska och homofobiska inlägg på Internet ska pojken ha svarat att han skrivit dem för att ”verka cool”.

Trots sin ringa ålder hängs pojken ut med namn och bild på Daily Mail.


  • Publicerad:
    2021-02-02 21:00