KOMMENTAR. För två år sedan blev 15-åriga Alma drogad och våldtagen av två araber på en lägenhetsfest. När rättsväsendet lade ner fallet blev den unga svenskan ursinnig, och bestämde sig för att hämnas mot våldtäktsmännen.

T.v Alma när hon greps. T.h Den knivhuggna Ibrahim. Foto: Polisen.

I mars 2018 blev den då 15-åriga Alma våldtagen av två araber på en lägenhetsfest i Örebro. Flickan gjorde en polisanmälan först ett halvår efter att händelsen ägt rum. Där berättar hon för polisen att hon blivit drogad av de två äldre rasfrämlingarna Ibrahim Ibrahim (19941008-6756) och Layth Hamid (19940808-8533), för att sedan bli våldtagen.

Utredningen mot de misstänkta våldtäktsmännen lades däremot ner utan att de ens blivit förhörda. Som tröst för detta erbjöds Alma att få prata med en kurator, det gick hon bestämt inte med på.

Den nerlagda utredningen gjorde den unga svenskan ursinnig och hon beslutade sedermera att hämnas sina våldtäktsmän. Alma började planera en listig hämndaktion mot våldtäktsmännen. Sökhistorik från hennes mobiltelefon visar att hon försökt samla information om allt ifrån hur man får tag på handvapen och automatvapen till hur belastningsregistret fungerar och vilka påföljder ett mord kan få.

”automatvapen gatupris”, ”mord flashback”, ”permission sluten ungdomsvård” lyder några av sökningarna. Flickan har också letat efter artiklar som handlar om kvinnor som hämnas på sina våldtäktsmän.

Almas sökhistorik. Foto: Polisen.

I oktober förra året inleddes planen, Almas skapade ett falskt Instagram-konto där hon utgav sig för att vara en arabisk kvinna som hette Sara. Hon använde Instagram-kontot till att flörta in våldtäktsmännen i sin fälla, och bestämde träff med dem i Örebro.

Så en kväll i november satt Ibrahim och Hamid och väntade i en bil på Dammvägen i Örebro. De väntade på arabtjejen ”Sara”, som de hade haft kontakt med på Instagram. Mycket riktigt ser de att en kvinna börjar närma sig bilen i backspegeln, och sänker godtroget ner bilrutan på förarsidan.

Vid fönsterrutan står nu den hämndlystna svenskan och håller en kniv i vardera hand. Som en blixt från klar himmel går hon till attack, och får in ett tiotal träffar mot Ibrahims hals och ansikte. Hamid, som sitter på passagerarsidan, lyckas få i rätt växel i bilen och de flyr panikartat från platsen. Ibrahim blöder kraftigt men kör ändå själv till sjukhuset, skadorna var inte livshotande.

Bilden visar en avvikelse i smutsen på Ibrahims bil. Troligtvis för att gärningsmannen hängt över bildörren. Foto: Polisen.

Efter en knapp timme anländer polisen till platsen och griper Alma, som nekar till alla brottsanklagelser och svarar ”ingen kommentar” på varje fråga.

I förhör bekräftar Ibrahim att han hade sex med Alma på festen, han hävdar dock att detta skulle ha varit frivilligt. Hamid ger ungefär samma historia, han uttrycker att Alma ”klängde” på Ibrahim under festen. Alma hävdar fortsatt att hon blev utsatt sexuellt och våldtagen av rasfrämlingarna på festen. Detta har hon mått mycket dåligt av och hon har även pratat om det med sina närstående vänner.

Ingen av rasfrämlingarna kunde dock vara säkra på att det var Alma som attackerade dem på Dammgatan i Örebro, bara att det var en ung kvinna. Dessutom saknades teknisk bevisning eftersom inga spår av Alma hittades på kniven. Trots de många knivhuggen fanns heller inga blodspår på Alma eller hennes kläder. Därför friades hon för mordförsök i Örebros tingsrätt nu i juli.

Domen överklagades senare till Göta hovrätt där ny bevisning mot Alma lades fram. Det rör sig om ett larmsamtal som hennes mamma gjorde, där hon beskriver att Alma har gett sig ut för att ”ta livet av två killar”. Det fanns också uppgifter om att Almas mobiltelefon upprepade gånger har kopplats upp till en mast i närheten av brottsplatsen under kvällen. Här tillkommer också uppgifterna om Almas internetsökningar.

Hon döms därför i hovrätten till 1 år och 6 månaders sluten ungdomsvård för försök till mord, dessutom ska hon betala skadestånd till Ibrahim på 130 200 kronor.

Det är såklart tragiskt att rättsväsendet vänder svenska ungdomar ryggen när de utsätts för det mångkulturella våldet. Detta i sådan grad att en ung svensk flicka kände sig tvingad att ta lagen i egna händer för att kunna få rättvisa.

Jag undrar själv varför inte fler människor reagerar över händelser som den här. Det är hög tid att organisera sig och göra motstånd mot detta mångkulturella helvete!


  • Publicerad:
    2020-10-02 14:00