ÖREBRO. Den unga kvinnan ”Alma” som attackerade sina våldtäktsmän med kniv 2018 har nu dragits in i det dödliga drogkriget i Örebro och dömts för medhjälp till mord.

T.v. Alma som 15-åring när hon greps av polisen. T.h. Den knivskurna mannen som var en av männen Alma anklagade för våldtäkt. Foto: Polisen.

Förra året dömdes en ung svensk kvinna som Nordfront kallade ”Alma” till ett och ett halvt års sluten ungdomsvård. Kvinnan menade att två arabiska män hade drogat ner henne och våldtagit henne, men polisen lade ner utredningen utan att ens förhöra de utpekade männen. Männen blev sedan utsatta för en knivattack när en kvinna som stämt träff med dem attackerade den ena mannen med två knivar när han vevade ner rutan på bilen de färdades i.

Alma friades först av Örebro tingsrätt men fälldes sedan av Göta hovrätt för försök till mord då åklagaren överklagade och åberopade ny bevisning som bland annat innefattade att Almas mor hade ringt polisen och sagt att hon gått ut för att ta livet av två killar. Polisen hittade också sökningar i Almas mobil som visade att hon på internet gjort efterforskningar om vapen och mord plus att polisen kunde se att hennes mobil varit uppkopplad mot master i närheten av där attacken skedde.

Då Alma sågs som ett offer för mångkulturen som slagit tillbaka mot två äldre våldtäktsmän fick hon mycket sympati av nationalister och invandringskritiker på sociala medier.

Aktiv deltagare i drogkriget i Örebro
Nordfront kan nu avslöja att Alma fortsatt att ha problem med det svenska rättsväsendet och nu dömts till fyra års fängelse för medhjälp till mord i en mångkulturell gänguppgörelse i Örebro.

I domen (B 2269-20) från Örebro tingsrätt står följande om bakgrunden till det nya fallet:

Enligt polisen pågår sedan några år en konflikt mellan två grupperingar om bland annat kontroll över narkotikahandeln i Örebro. En ledande person i den ena grupperingen ska vara en Shahin Amani och i den andra en Hassan Malla. Hassan Malla är åtalad i en annan rättegång vid denna tingsrätt för bland annat förberedelse till mord under första halvan av år 2020 av bland andra Shahin Amani och en Ali Mousavizadeh. Den 15 juli 2020 sköts Ali Mousavizadeh till döds i Örebro. Den 25 juli 2020 sköts Hassan Mallas bror Jamal Malla till döds med fyra skott bakifrån i närheten av sin och sambon [Erikas] bostad […] i Örebro. Den 6 augusti 2020 fann polisen knappt 300 gram kokain och 600 tabletter Subutex nedgrävda i trädgården till Jamal Mallas bostad. Under hösten 2020 uppkom så starka misstankar mot Barzani Rahman Saleh, Muhammad Sardar Ahmed Ali, [Alma] och [Emma] att de greps och sedermera häktades.

Jamal Malla mördades den 25 juli 2020. Foto: Privat

Enligt domstolen menar Jamal Mallas sambo ”Erika” att han alldeles innan mordet sa att någon hade satt ett pris på hans huvud och att Barzani Rahman Saleh (19950222-9256)  tagit på sig att utföra mordet. Intrycket som förmedlas är också att Jamal, efter att Erika berättat att hon såg Barzani gömma sig i trappuppgången, ringde efter sin bror och gick ut med en vän som sedan sprang från platsen när Jamal sköts med fyra skott varav ett träffade i huvudet. Polisen hittade sedan en pistol på mordplatsen med Jamals DNA på och ”Emma” vittnade om att gruppen haft tillgång till en pistol som lämnades hos henne och Barzani sedan fick henne att lämna bort till en okänd person.

Fyra personer döms för medhjälp till mord – ingen för mord
Då ingen av de åtalade vittnade mot de andra om själva mordet och inga vittnen såg skjutningen döms alla enbart för medhjälp till mord och ingen för mord. DNA-spår som lämnats i form av fimpar och en mineralvattensflaska knyter dock Alma, Barzani och Muhammad Sardar Ahmed Ali (19980214-6572) till mordplatsen där andra vittnen också såg misstänkta personer gömma sig i en buske. Mobilkommunikation och bilder visar också att de åtalade använde Almas mors bostad när de planerade mordet och sedan hade lägenheten som återsamlingsplats efter mordet.

Barzani och Muhammad. Foto: Polisen

Emma, som bara var 16 år när Jamal mördades, kunde inte kopplas till mordplatsen genom DNA, men hon erkände att hon var i närheten av mordplatsen och att de andra återvände till henne efter skjutningen. Hon döms ändå till ungdomsvård i ett år och fyra månader för medhjälp till mord. Detta då hon enligt tingsrätten ”är överbevisad om att ha deltagit i förberedelser och planering, ombesörja förvar av ombyte, ta ansvar för undanskaffande av i vart fall kläder med mera samt i viss mån solidarisera sig med övriga”. Tingsrätten skriver också att de förutom hennes låga ålder även har tagit hänsyn till att Emma gett ”ett mycket omoget intryck i tingsrätten” när de dömde henne till ett mycket mildare straff än de andra.

Om Alma, som idag har fyllt 18 år, skriver rätten att hon är ”tämligen storväxt för att vara kvinna” och ”ger ett vältränat intryck”, varför det inte är konstigt att inga av vittnena nämnde att de såg en kvinna på platsen. Alma har inte velat uttala sig om fallet i polisförhör och har ursäktat detta med att hon känner sig hotad då någon skickade ett SMS till henne om att hennes mammas bostad skulle sprängas om hon inte höll tyst.

Muhammad Sardar Ahmed Ali ska ha varit Almas vän som drog in henne i drogkriget i Örebro. Han döms till 14 års fängelse för medhjälp till mord och brott mot knivlagen.

Barzani Rahman Saleh döms till det hårdaste straffet, 16 års fängelse, för medhjälp till mord, grovt vapenbrott, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Vapenbrottet som Barzani dömdes för utfördes genom att han lät en 20-årig svensk flicka och hennes mor gömma en laddad pistol i ett förråd som tillhörde en handikappad granne. För det brottet satt Barzani häktad under våren 2020 och bara någon månad efter att han kom ut deltog han i mordet av Jamal.


  • Publicerad:
    2021-05-24 18:10