BROTT. Femton personer ska ha gripits i Eskilstuna och sitter nu häktade för människosmuggling. De gripna personerna ska ha smugglat turkiska medborgare från Sverige till Finland.

Svensk polis har tillsammans med den finska polisen samt den finska gränsbevakningsmyndigheten sprängt en liga av människosmugglare efter att man fått indikationer på dessa smugglade över turkiska medborgare till Finland. Smugglingen ska ha skett både med bil från Haparanda till Torneå, sjövägen via färjor till Helsingfors och Torneå och med reguljärflyg till Helsingfors.

— Vi har samverkat med finska gränsbevakningsmyndigheten, och de har varit här. Vi har hämtat folk till förhör och gripit sådana som varit häktade i sin frånvaro, säger Lars Franzell vid Södermanlandspolisen.

Det var i slutet av september som en stor razzia gjordes i både Sverige och i Finland. Sexton husrannsakningar gjordes, bland annat med hjälp av polisen i Östergötland och Södermanland.

— Det kan handla om det största fallet av människosmuggling hittills till Finland, säger Jukka Tekokoski vid finländska kustbevakningen till Yle.

Källa:
Människosmugglare greps i Eskilstuna


  • Publicerad:
    2015-10-15 21:30