BROTT. Tre män har påkommits med att bedriva organiserad smuggling av rasfrämlingar via Italien till Sverige. Nu startar rättegången. Det ska röra sig om minst 15 transporter där männen ska ha gjort en vinst på 10 000 kronor per främling.

syrianska-rasframlingar

Nu inleds rättegången mot de tre män som påkommits med att smuggla in rasfrämlingar via Italien med slutdestination Sverige. Det ska röra sig om minst 15 organiserade transporter med start i Milano där man tagit betalt för att smuggla vad som sägs vara ”flyktingar” från Syrien till Sverige. En majoritet av de illegala främlingstransporterna ska ha stoppats i Tyskland och Danmark.

— Var de här personerna nu befinner sig vet vi inte i de flesta fallen. Det är svårt eftersom de ofta kan ha tagit sig vidare för att söka asyl, säger åklagaren Isabelle Bjursten.

Enligt Bjursten ska de misstänkta männen haft smugglingen av rasfrämlingar som enda inkomst och förväntat sig stor vinst. De misstänkta männen är alla i 35-årsåldern och ska ha hyrt bilar och husbilar samt anlitat chaufförer och själva besökt Milano vid ett flertal tillfällen för att förbereda transporterna.

Mörkertalet gällande organiserad människosmuggling är stort. I detta fall räknar man med att omkring 150 personer betalat för att smugglas in i landet. De misstänkta smugglarna ska ha gjort en ren vinst på 10 000 kronor per smugglad främling. Rättegången hålls i Södertörns tingsrätt.

Källa:
De smugglade människor till Sverige


  • Publicerad:
    2016-10-24 10:15