ISRAEL. Landets premiärminister kallar gruppvåldtäkten för ett ”brott mot mänskligheten”. Flickan har fått ökat polisskydd.

Eilat. Foto: Dafna Tal/ Israels turismdepartement (CC BY-SA 2.0)

En 16-årig flicka gruppvåldtogs av 30 män på Red Sea Hotel i Eilat, Israel.

Landets premiärminister kallar gruppvåldtäkten för ett ”brott mot mänskligheten”, rapporterar New York Post.

Detta är inte bara ett brott mot flickan, detta är ett brott mot mänskligheten själv som är värd allt fördömande.

Två av våldtäktsmännen som var med på de mobilfilmade våldtäkterna mot den berusade flickan har gripits, men israelisk polis meddelade tidigt att fler gripanden var att vänta.

Flickan hade varit ute och druckit alkohol tillsammans med vänner innan hon kom till hotellet där hon använde en toalett.

Där togs hon till ett av hotellets rum och våldtogs om och om igen medan några av våldtäktsmännen filmade händelserna med sina mobiltelefoner. Polisen säger att en vän till flickan försökte stoppa dem, utan att lyckas.

En av de misstänkta våldtäktsmännen som är i övre tjugoårsåldern sade till polisen att flickan hade frivilligt sex med de 30 männen. Han greps efter att polisen hittat våldtäktsfilmer på hans mobiltelefon. Mannen påstår dock att någon annan hade använt hans telefon för att filma händelserna.

Enligt massmedier i Israel sände nyheten chockvågor i landet.

Ökat polisskydd runt flickans hem
Sedan gripanden har börjat ske, har polisen ökat säkerheten runt flickans bostad. Skälet är att det hetsas mot henne på internet, uppger den israeliska polisen och att det föreligger en hotbild mot henne.

Hon uppges också vara orolig att bilder från gruppvåldtäkten ska börja cirkulera på nätet. Det förekommer förfrågningar från personer som försöker beställa filmmaterial för att få titta på övergreppen.

Flickan har också fått ”erbjudanden” från ett par av våldtäktsmännen om att få kopior på videofilmerna skickade till sig.

Polisen arbetar för att klargöra exakt vilken form av brott varje misstänkt våldtäktsman begick.

Nio av tio våldtäktsfall i Israel läggs ned av åklagare utan åtal, enligt en årlig undersökning som släpptes i slutet av förra året. De årliga undersökningarna visar också att antalet våldtäkter och andra sexuella övergrepp och trakasserier ökar avsevärt i Israel, enligt The Times of Israel.


  • Publicerad:
    2020-08-25 08:25