MÅNGKULTUREN. En brittisk tonåring påstås ha ljugit om att hon våldtogs av tolv israeler. Cypriotisk polis skrev själva hennes bekännelse av den ”falska” anmälan. Men turen verkar vända för våldtäktsmännen.

Våldtäktsmännen jublade när de släpptes fria av cypriotisk polis. Den brittiska kvinnan kan dock komma att få juridisk upprättelse.

En 19-årig brittiska kvarhölls på Cypern där hon varit på semester eftersom hon anses ha gjort en falsk anmälan om gruppvåldtäkt som tolv judar från Israel utsatt henne för.

Enligt kvinnan höll de tolv israelerna fast henne och våldförde sig på henne en i taget.

Judarna var i Ayia Napa på Cypern för att festa innan de skulle rycka in i Israels obligatoriska militärtjänstgöring.

De israeliska tonåringarna – mellan 15 och 18 år gamla – förnekar alla att de skulle ha våldtagit henne, men tre av dem sade att hon i berusat tillstånd hade haft frivilligt sex med tre av dem på ett hotell.

Det anses styrkt att hon hade ”romantiska relationer” med en eller flera av judarna innan hon anmälde dem.

Enligt uppgifter till brittiska Daily Mail hotade dock cypriotisk polis henne med att fängsla hennes kamrater om hon inte tog tillbaka sin anmälan och skrev under en bekännelse att hon gjort en falsk anmälan. Den fabricerade bekännelsen hade skrivits av polisen.

Till brittiska The Sun säger den unga kvinnans advokat Michael Polak att den cypriotiska polisen erhöll hennes bekännelse under hot.

Hon tilldelades heller inte en advokat och fick inte lov att lämna polisstationen trots att polisen inte hade rätt att hålla henne kvar. När hon hade suttit på polisstationen i åtta timmar gav de henne den fabricerade bekännelsen att skriva under.

Advokaten säger också att ärendet inte i övrigt dokumenterats. Förhören med henne har inte spelats in.

Eftersom hon nu under hot signerat en falsk bekännelse om falska våldtäkter kan hon drabbas av juridiska konsekvenser. Några av de judiska ungdomarna planerar att stämma henne på över 50 000 pund var i skadestånd för förtal.

Hon kan också få ett års fängelse om hon befinns skyldig till de påstått falska våldtäktsanklagelserna.

De judiska tonåringarna har mötts av skarp kritik för att hemma i Israel ha firat händelserna på Cypern med champagne, efter det att kvinnan – under påstått tvång – tvingats ändra sin berättelse om deras möten.

Även om de är oskyldiga i cypriotiska och israeliska polisens ögon, finns graverande uppgifter mot dem.

Film cirkulerar på internet
Läkarundersökningar av de judiska pojkarna visar att två av dem hade ”misstänkta” rivmärken på ryggar och bröstkorgar, märken som liknar sådana som uppstår vid kamp.

Men dessa märken påstår judarna att de fick när kvinnans vänner hade anfallit dem fysiskt på hotellet. Hotellchefen förnekar dock att något sådant bråk skulle ha utspelat sig på hotellet vid tillfället.

Kvinnan hade också sms-konversationer med sina vänner medan hon satt på polisstationen och hävdade att polisen inte lät henne tala med någon.

En av de judiska pojkarna har också ändrat sin berättelse. Det gjorde han efter att kvinnans advokater påstått att hon blivit utnyttjad för ”hämndporr” sedan pojkarna själva på internet hade delat sina egna videofilmer som visar hur de våldför sig på henne.

På grund av att hämndporrvideon som nu har fått spridning visar att judarna ljög om det inträffade, kommer rättegången att återupptas på onsdag den 7 augusti. Då med den nu kända videon som bevismaterial mot de israeliska tonåringarna.

Källa:
British teen who claimed Israeli tourists gang-raped her in Ayia Napa says police dictated her confession that she had invented the allegation and ordered her to sign it


  • Publicerad:
    2019-08-06 09:10