MÅNGKULTUREN. En sjuttonårig flicka gruppvåldtogs i december 2018 under brutala former av två ”ensamkommande” så kallade ”flyktingbarn”. De tvingade henne att först dricka stora mängder sprit innan de turades om att under skratt och glada rop våldta henne. De båda ”ensamkommande flyktingbarnen” har nu av Svea hovrätt dömts till utvisning till arabvärlden.

Det var en natt i december 2018 i Stockholm som två så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”, Abdalrahman Suliman (19991215-3336) och Ali Abdullah Omar (19981025-4699), utsatte en sjuttonårig flicka för en brutal gruppvåldtäkt.

Flickan hade i sällskap med en väninna träffat på de båda ”flyktingbarnen” när de var ute för att köpa alkohol. Ali sålde sprit till dem och Abdalrahman kom fram och frågade efter en tändare.

De båda ”ensamkommande barnen”, som påstår sig vara födda år 1999 respektive 1998, fick de båda flickorna att följa med till Alis lägenhet där man började dricka sprit och leka sanning och konsekvens. Flickan valde konsekvens, vilket fick Abdalrahman att be henne dricka mer alkohol. Då leken pågått en stund sa flickan högt att hon mådde dåligt och inte klarade dricka mer, vilket gjorde Abdalrahman så irriterad att han skrek att hon skulle dricka mer.

När flickan blivit riktigt berusad så passade de båda araberna på att våldta henne. Under skratt och glada rop våldtogs hon flera gånger medan hon bland annat kräktes.

— Trekant! Trekant! ropade en skrattande Abdalrahman vid ett tillfälle medan han såg på när Ali våldtog flickan.

De fotograferade även hånleende flickans underliv med en mobilkamera medan hon skrek ”Sluta, sluta!”. Hon såg att han var inloggad på Snapchat där Abdalrahman ska ha haft 40 000 följare. Hon var dock inte säker på om han skickade bilden till någon.

Till sitt försvar hävdar Ali att flickan borde flytt via balkongens brandstege om hon velat undgå att bli gruppvåldtagen. Tingsrätten anmärkte dock att det inte kunde begäras att den berusade flickan som just spytt, skulle tagit sig därifrån via en brandstege hon inte ens uppmärksammat.

Det har visat sig att Ali är medborgare i Jemen och att Abdalrahman är medborgare i Syrien. De båda anlände till Sverige år 2015 och har tillfälligt respektive permanent uppehållstillstånd i vårt land, vilket gjorde att Migrationsverket ansåg att det fanns hinder för att utvisa de båda männen. Båda hade tolkbehov på arabiska.

Den 25 april 2019 meddelades tingsrättsdomen av Stockholms tingsrätt. Abdalrahman dömdes för grov våldtäkt och våldtäkt. Hans straff blev tre års fängelse och 15 års utvisning samt att betala 35 000 kronor i skadestånd till flickan.

Ali dömdes för grov våldtäkt, olovlig försäljning av alkohol och våldtäkt. Hans straff blev fyra års fängelse och 15 års utvisning. Ali skulle även betala 35 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Båda skulle även tillsammans betala 100 000 kronor i skadestånd till flickan.

Domen överklagades och den den 14 juni 2019 meddelade Svea hovrätt domen. Straffet för Abdalrahman blev tre år och sex månaders fängelse. Ali ska betala skadestånd till flickan på 205 000 kronor, varav 180 000 kronor ska betalas tillsammans med Abdalrahman.

Flickan ska efter gruppvåldtäkten ha mått så psykiskt dåligt att hon inte klarat att gå i skolan, utan sjukskrivits. Hon hade efter första året höga betyg i flera ämnen, men har efter våldtäkterna inte klarat att studera på heltid, varför hon efter tre år på gymnasiet saknar examen.

Procentuellt har antalet våldtäkter i Sverige ökat med nästan 1 700 procent sedan år 1975, året då det utan föregående folkomröstning skrevs in i grundlagen att Sverige skulle vara en mångkultur. Sverige har numera näst flest våldtäkter i världen efter Sydafrika.

Källor:
Stockholms tingsrätt: Dom 2019-04-25, målnummer B 17321-18
Alis ifrågasättande: Varför flydde inte flickan via brandstegen om hon inte ville bli gruppvåldtagen av oss?


  • Publicerad:
    2019-07-22 16:30