BROTT. En 20-årig invandrare vid namn Anwar Mounla Sadoun åtalas för att ha försökt våldta en kvinna utomhus i Stockholm. I samband med brottet stal han också offrets halsband.

ahmes

Bild på Anwar Mounla Sadoun från McDonalds övervakningskamera.

Det var den 26 juli i år som den 20-årige invandraren, Anwar Mounla Sadoun (1996-12-03), befann sig på McDonalds vid Slussen i centrala Stockholm och valde ut ett offer som han senare skulle försöka våldta. En ung kvinna befann sig på samma restaurang och hade precis sagt adjö till sin vän när Mounla Sadoun gick fram till henne och sa ”I want to have sex with you”.

Den unga kvinnan avvisade Anwar Sadoun och lämnade platsen men han följde efter henne och trakasserade henne. Bland annat ska han ha sagt ”I’m gonna fuck you” och ”I will hurt you”. Vid Stadsgården vid Slussen gick den 20-årige invandraren till attack mot kvinnan. Med neddragna byxor gjorde han ett försök att våldta henne och han brukade våld och försökte trycka ned kvinnan mot asfalten. I åtalet står följande:

Vid gärningen har Mounla Sadoun tagit fram sitt könsorgan och med sina händer tagit tag i målsägandens kropp och armar och hållit fast henne samt försökt dra ner henne på marken, varvid han pressat sin kropp och sin erigerade penis mot målsägandens kropp och fört sina händer under målsägandens klänning och försökt dra av hennes strumpbyxor. Mounla Sadoun har även pressat sin mun mot målsägandens mun.

Den chockade kvinnan lyckades fly från gärningsmannen med blånader och sår på huden. När hon kom hem var klockan strax innan fem på morgonen så hon valde att vila en stund innan hon på morgonen kontaktade polisen som skickade en patrull hem till kvinnan som tog kvinnans kläder i beslag. Därefter åkte hon sedan till Nacka närsjukhus för att få vård för de skador hon ådrog sig i samband med attacken. Där tog de kort på skadorna och hon fick träffa en läkare som rekommenderade henne att åka till AVK på Södersjukhuset där hon blev topsad, undersökt och blodprov togs.

Genom övervakningsfilmer från McDonalds, kvinnans vittnesmål och för att han tidigare hade gripits för annan brottslighet kunde Anwar Mounla Sadoun gripas och sedan häktas och den 19 augusti väcktes åtal mor honom. Han är misstänkt för försök till våldtäkt och grov stöld då han i samband med attacken mot den unga kvinnan stal hennes halsband.

Åklagaren i fallet yrkar på att Anwar Mounla Sadoun ska utvisas ut ur Sverige. Det är ännu okänt vilket land han ursprungligen kommer från.

Källa:
B 9535-16


  • Publicerad:
    2016-08-25 08:30