INRIKES. En tjugoåring misstänks för att ha genomfört sprängdådet mot polishuset i invandrarförorten Rosengård samt ett liknande attentat mot ett flerfamiljshus.

En man i 20-årsåldern som misstänks ligga bakom bombattentatet mot polishuset i Rosengård misstänks nu även för att ha legat bakom sprängningen mot ett flerfamiljshus. Tjugoåringen har suttit häktad och anhållen i mer än en månad.

Enligt åklagaren som begärt mannen häktad löpte ett flertal personer mycket stor risk att bli skadad i samband med explosionerna. Framförallt är det explosionen vid polishuset som löpte störst risk att skada eller döda ett större antal personer. Detta då flertalet personer under explosionen befann sig i byggnaden.

Tjugoåringen är dock inte den enda i Malmö som sitter häktad för bombdåd. Staden har under föregående år under ett flertal tillfällen fått erfara hur kriminella tagit till kraftiga explosiva ämnen för att gå till attack mot såväl polis som civila. Så sent som på torsdagen dömdes en 23-årig man för bombattentatet mot en polisbil i mellandagarna.

Källa:
Misstänkt för två sprängdåd i Malmö


  • Publicerad:
    2018-03-06 21:00