INRIKES. En 80 år gammal man i Södertälje åtalas för att ha försvarat sitt hem med ett gevär.

Under sommaren noterade en 80-årig man i Södertälje att han hade tre okända män på sin tomt. De tre männen, som enligt åklagaren ska ha varit och fiskat, hade bestämt sig för att laga mat. Som matlagningsplats valde de en privat tomt.

Den 80-årige mannen som bor på tomten var dock inte speciellt glad av att ha främmande folk störandes på sin tomt så han gick fram till männen och bad dem lämna platsen. En önskan som inte respekterades av de tre männen. När de oinbjudna gästerna vägrade lämna tomten valde den gamle mannen att gå in i huset och hämta ett gevär.

När de tre männen såg den äldre mannen med gevär i hand blev de rädda och förstod att mannen faktiskt menade allvar med att de inte var välkomna på hans tomt. De lämnade då platsen omgående och valde sedermera att tillkalla polis.

Under husrannsakan ska polisen funnit två stycken luftgevär vilket ledde till att åklagaren valde att åtala mannen för grovt vapenbrott. Om mannen blir dömd för grovt vapenbrott kan han dömas till mellan ett till fyra års fängelse.

Källa:
80-åring hotade objudna fiskare med gevär


  • Publicerad:
    2017-11-11 13:30