NORGE. En 90-årig kvinna bosatt i Oslo rånades i oktober för femte gången sedan millennieskiftet. Nu känner hon sig inte längre trygg i sin hemstad. Det gjorde hon däremot under ockupationstiden.

Oslo den 9 april 1940.

Oslo den 9 april 1940.

Den 90-åriga kvinnan Randi Danielsen hade knappt hunnit lämna sin bostad på morgonen den 17 oktober när hon möttes av två rånare som ville stjäla hennes väska. Då hennes son hade sagt åt henne att värdesaker inte är så viktiga i dylika situationer, utan att det viktigaste är att hon inte skadas, lämnade hon ifrån sig väskan. När väskan senare återfanns hade rånarna tömt den på pengar.

Detta var femte gången Randi Danielsen rånats i Oslo sedan början av 2000-talet. Nu känner hon sig inte längre trygg i den norska huvudstaden.

”Jag törs inte längre gå ut efter att det blivit mörkt, och jag har generellt blivit mer observant när jag går ut på gatan”, säger hon till den norska tidningen Världens Gång.

Till tidningen nämner och också att Oslo var en betydligt mycket tryggare stad under tysk ockupation under 1940-talet.

”Jag var inte lika rädd för att gå ut då, när hela Norge låg i mörker och med tyskarna i landet, som jag är nu”, säger hon.

Polisen har gripit en 49-årig norsk medborgare från Somalia för det senaste rånet mot Randi Danielsen. 49-åringen är sedan tidigare dömd vid ett flertal tillfällen. Polisen känner till identiteten även på den andra gärningsmannen, men har trots detta inte gripit honom ännu.

Denna notis publicerades ursprungligen på Nordfront.net.

Källa:
Randi (90) rånad på öppen gata i Oslo


  • Publicerad:
    2013-11-21 21:00