UNDERSÖKNING Bland Nordfronts läsare är Trump lågoddsaren i det amerikanska presidentvalet. Därefter kommer Kamala Harris och på sista plats Robert F. Kennedy Jr.

En omröstning bland Nordfronts läsare visar att man tror att Donald Trump går vinnande i det kommande presidentvalet i USA.

Trump fick 73 procent av rösterna , medan Kamala Harris hamnade på andra plats med 22 procent. Robert F. Kennedy Jr. fick 2,5 procent.

Såhär såg Veckans fråga ut:

Efter att Donald Trump besegrade Joe Biden i en debatt och såg ut att vara på väg att enkelt vinna presidentvalet i USA hände mycket på väldigt kort tid.

Trump överlevde mirakulöst ett mordförsök. Bidens hälsa och lojalitet till Israel började istället ifrågasättas.

Efter att den interna och mediala kritiken växt till en formidabel storm meddelade Biden att han drar tillbaka sin kandidatur, vilket han hela tiden bestämt hade dementerat att han skulle göra.

Ur denna röra reste sig snabbt vicepresidenten och pseudoafrikanen Kamala Harris som den uppenbart favoriserade kandidaten och hon ser nu ut att bli den som ska utmana Trump om presidentposten.

Men valet är fortfarande tre månader bort och mycket kan hända inom de båda etablerade partierna. Och även om USA i praktiken har ett tvåparti-system finns det oberoende kandidater som Robert F Kennedy jr som teoretiskt sett kan vinna valet.

Så vem tror du kommer att väljas till USA:s president när valet slutligen hålls den 5 november? Diskutera gärna i Nordfronts fristående chatt på Telegram.

Vem tror du vinner presidentvalet i USA?

  • Donald Trump (73,08%, 988 röster)
  • Kamala Harris (22,19%, 300 röster)
  • Robert F Kennedy jr (2,51%, 34 röster)
  • En annan demokrat (1,11%, 15 röster)
  • En annan oberoende kandidat (0,59%, 8 röster)
  • En annan republikan (0,52%, 7 röster)
  • Totalt 1352 röster.

Frågan avslutades 2024-08-04. Det går inte längre att rösta.