BROTT Mannen är efterlyst i ett europeiskt land för terrorrelaterad brottslighet och har nu gripits, och är häktad, av Säkerhetspolisen.

En 41-årig man har häktats i Sverige efter att ha blivit anhållen i fredags, misstänkt för terrorrelaterad brottslighet. Mannen, som är efterlyst i ett annat europeiskt land, begärdes utlämnad och en process för hans utlämning har nu inletts.

Säkerhetspolisen (Säpo) bekräftar för Expressen att mannen har begärts utelämnad, men detaljer om vilket land som har utfärdat begäran är ännu oklara. Enligt åklagaren Mats Ljungqvist rör det sig om ett misstänkt terroristbrott som har begåtts i ett annat europeiskt land.

– Det handlar om ett misstänkt terroristbrott i ett europeiskt land och grunden för mitt anhållande är att det utfärdats en europeisk arresteringsorder, säger Ljungqvist till TV4.

Mats Ljungqvist uppger även att de svenska myndigheterna är medvetna om varför mannen befann sig i Sverige, men han ville inte ge några ytterligare kommentarer om det.

Mannen är inte misstänkt för något brott som har begåtts i Sverige, men häktningen är en del av den pågående processen för hans eventuella utlämning.