INVANDRING Regeringen meddelade med buller och bång att fler personer nu utvandrar än invandrar. Men bakom siffrorna döljer sig bland annat Skatteverkets gallring av personer som inte längre är folkbokförda i Sverige, vilket bidrog till ett positivt nettoresultat.

Allt sedan Tidö-regeringen, M, L, KD, med stöd av SD, tog makten i riksdagsvalet 2022 har man slagit sig på bröstet att man ska vända den negativa utveckling i landet, invandringsfrågan inkluderad.

Den åttonde augusti meddelade regeringen, genom migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M), att Sverige nu har en högre utvandring än invandring.

Något som togs emot med jubel av sverigedemokratiska koshernationalister och med skrik på mer invandring och kompetensbrist av etablisemangsjournalister.

Nu visar det sig att det egentligen inte handlar om någon rekordstor utvandring, utan om siffermagi. Skatteverket har nämligen rensat systemet och registrerat en massa personer som utvandrade.

När de verkligen utvandrade är, enligt Skatteverket, svårt att säga:

— När vi gör kontroller och avregistrerar så gör vi det från beslutsdatum. Men det framgår inte när personen har flyttat ut. Det kan vara för en månad sedan, det kan också vara för några år sedan, säger Jens Lindqvist på Skatteverkets folk- och fastighetsavdelning, till Aftonbladet.

Men trots sin misslyckade politik är Malmer Stenergard ändå nöjd och tror att regeringens påstådda ”arbete både med att få ned invandringen och öka utvandringen spelar roll.”

Enligt Malmer Stenergard har Skatteverket garanterat förhindrat ”välfärdsbrott” genom sin uppstädning, alltså genom att registrera personer som inte bor här som utvandrade.