DEN SIONISTISKA OCKUPATIONSMAKTEN Israels säkerhetskabinett har beslutat att utöka krigsmålen för att ockupanterna i norra Israel kan återvänta till området. Beslutet kommer efter fortsatta attacker från Hizbollah och omfattande skador längs den norra gränsen.

Israels säkerhetskabinett har beslutat att utöka sina krigsmål, och ett av de nya målen är att säkerställa att de cirka 60 000 evakuerade judiska ockupanterna i norra Israel kan återvända till området. Beslutet meddelades tidigt på tisdagsmorgonen av premiärministerns kansli.

Det nya krigsmålet innebär att Israel ska fortsätta sina militära insatser för att garantera att områdena i norr, som attackerats av Hezbollah, blir säkra för ockupanterna att återvända till. Knessets forsknings- och informationscenter rapporterar att cirka 68 500 människor fortfarande är evakuerade på grund av pågående attacker från den Hizbollah i Libanon. Områden längs den norra gränsen har fått omfattande skador från raketbeskjutningar.

Militär operation "sista utväg"

Både premiärminister Benjamin Netanyahu och försvarsminister Yoav Gallant har bekräftat att återvändandet av de evakuerade nu är ett officiellt krigsmål, utöver de tidigare målen som att förstöra Hamas, etniskt rensa Gazaremsan samt återföra de kvarvarande gisslan från Gaza.

Beslutet om att prioritera de evakuerades återkomst följde på samtal mellan försvarsminister Gallant och den amerikanske sändebudet Amos Hochstein. Gallant framhöll enligt Jerusalem Post att diplomatiska ansträngningar inte har lyckats och att en militär operation är den enda kvarstående lösningen för att säkerställa att invånarna i norr kan återvända säkert.

Inför ett möte med Hochstein under måndagen underströk Netanyahu att våldet längs gränsen mot Hezbollah inte kan fortsätta och att ”en förändring i maktbalansen på vår norra gräns är nödvändig”. Han lovade att regeringen är fast besluten att återupprätta säkerheten i regionen så att de evakuerade tryggt kan återvända till sina hem.

— Jag är engagerad i detta, regeringen är engagerad i detta, och vi kommer inte att nöja oss med mindre, sa Netanyahu.