MELLANÖSTERN Upptrappningen mellan Israel och libanesiska Hizbollah fortsätter. I en hämndaktion för Israels terrorbombningar av Beirut utförde man den största attacken mot Israel hittills under den pågående konflikten.

Efter att personsökare och andra elektroniska kommunikationsapparater exploderat i veckan – vilket Hizbollah tror att Israel ligger bakom – har den judiska staten fått utstå ett intensifierat bombardemang från den libanesiska sidan av gränsen.

Israeliska armén har i sin tur svarat med att terrorbomba södra Libanon och Beirut. I de sionistiska bombningarna av Beirut rapporteras det om ett tiotal döda Hizbollah-ledare och omkring 30 döda barn, kvinnor och civila.

I natt eller under tidig morgon utsattes Israel enligt Jerusalem Times för den största attacken under den pågående konflikten; Det vill säga sedan Hamas inledde sin motoffensiv mot den sionistiska ockupationsmakten den sjunde oktober förra året. Den israeliska armén säger att man räknat totalt 140 missiler och drönare som skjutits mot den norra delen av ”landet” sedan tidig morgon idag.

Raketerna färdades också längre in i det ockuperade palestinska landområdet som kallas Israel än de tidigare gjort. Upp till 60 kilometer från den libanesiska gränsen jämfört med tidigare 20-30 kilometer.

Sex israeliska ockupanter har skadats och för första gången sedan konflikten blossade upp igen har flygbasen Rafat David nära staden Haifa bombats.