LIBANON Under ett massivt flyganfall mot Beirut har sionisterna lyckats mörda Hizbollahs högsta ledare Hassan Nasrallah. Detta bekräftar nu den antisionistiska motståndsrörelsen.

Under lördagen har Israel lyckats få in ytterligare ett hårt slag mot den antisionistiska motståndsrörelsen Hizbollah i Libanon. Efter massiva flyganfall mot den libanesiska huvudstaden Beirut hävdade israelerna att man lyckats eliminera Hizbollah-ledaren Sayyed Hassan Nasrallah och en rad andra Hizbollahtoppar, vilket Nordfront rapporterade tidigare under lördagen.

Nasrallahs död har nu bekräftats av Hizbollah själva i ett uttalande där man hyllar ledaren som en ”martyr på vägen till Jerusalem och Palestina”:

Hans Eminens, Sayyed, Ledaren för Motståndet, den rättfärdige tjänaren, har gått till sin Herres boning och Hans välbehag som en stor martyr, en modig och heroisk ledare, en vis, insiktsfull och troende person, och har förenat sig med martyrernas odödliga karavan från det lysande Karbala i den gudomliga trons resa i profeternas och martyrimamernas fotspår.

I uttalande svär Hizbollah att fortsätta ”sin jihad i konfrontationen med den sionistiska fienden, till stöd för Gaza och Palestina, och i försvaret av Libanon och dess ståndaktiga och ärbara folk”.

Nasrallah var dock inte ensam att dödas under lördagen, då Israel tycks ha raserat hela kvarter i södra Beirut. Enligt al-Jazeera har ett antal personer från Hizbollahs toppskikt slagits ut.

Israels utrikesministerium har publicerat en bild på X som visar hur hela det militära toppskiktet inom Hizbollah har slagits ut. Det är dock oklart huruvida grafiken ger en korrekt bild av Hizbollahs hierarki. Uppgifter från sioniststaten måste också alltid tas med stor försiktighet.

Enligt al-Jazeeras experter var Nasrallah en karismatisk ledare som format Hizbollah till den organiserade och stridande grupp som den är idag.

— Han är inte vara en symbolisk figur, han är en man som ligger bakom det strategiska tänkandet, det militära tänkandet. Utan tvekan kommer detta att bli ett svårt bakslag för organisationen, säger al-Jazeeras Zeina Khodr, som är på plats i Beirut.