NORDEN Joakim Johansen heter den nye chefen för den pan-nordiska Motståndsrörelsens danska gren. Utnämningen tillkännagavs officiellt av organisationens högste ledare under ett internt evenemang tidigare i månaden.

Nordiska Motståndsrörelsens danska och svenska hemsidor sidor rapporteras det nu om tillförsikt inför det danska motståndets utveckling framöver. Orsaken är tillsättandet av den unge energiske aktivisten Joakim Johansen på posten som landschef. ”Med frisk energi och vidsynta ambitioner” tar han därmed över ledningen för organisationens verksamhet i Danmark.

Det var Nordiska motståndsrörelsens ledare Fredrik Vejdeland som för drygt två veckor sedan under evenemanget Kampdagarna officiellt utsåg den unge danske motståndsmannen till landschef.

Johansen är trots sin ringa ålder en ärrad kämpe med bakgrund som aktivist och nästeschef i organisationen och kring hans beredskap att ta över tyglarna för den danska grenen tycks inte råda några tvivel:

— Jag ser fram emot att se vad vi kan åstadkomma tillsammans. Det finns så mycket potential, både i organisationen som helhet och här i dess danska gren, säger han till Nordfront och fortsätter:

— Vi ska fokusera på det vi är bäst på, men vi ska också tänka stort och titta på hur vi kan göra en ännu större skillnad för vår omgivning.

Nordiska motståndsrörelsens svenska hemsida rapporterar om en nu påtaglig rådande stämning inom Motståndsrörelsen Danmark:

Nu bryter vi ny mark!

Nordfronts redaktion önskar den nye ledaren lycka till!