LEDARSKIFTE Nordiska motståndsrörelsen meddelade precis på organisationens hemsida att rörelsen har fått en ny ledare. Detta meddelades internt för medlemmar och aktivister på Organisationsdagarna som hölls denna helg.

I helgen har Nordiska motståndsrörelsen haft de årligt återkommande Organisationsdagarna. I samband med detta evenemang har man avslöjat för medlemmarna att organisationens mångårige ledare Simon Lindberg kommer att avgå från den chefspost han haft sedan 2015. Motståndsrörelsen kommenterar förändringen på sin egen hemsida:

Simon Lindberg träder tillbaka från posten på egen begäran och av personliga skäl. Det föreligger ingen som helst osämja mellan honom och organisationen med anledning av beslutet.

motståndsrörelsen.se
Den avgående ledaren avtackas med blommor. Pär Sjögren till vänster.

Den som framöver kommer att axla huvudansvaret över organisationen är Fredrik Vejdeland. Han beskrivs som en av de människor som har längst tid som medlem i Motståndsrörelsen och över 20 års erfarenhet från riksledningen. Han är även grundare av Nordisk Radio och Nordfront, på vilken han har fungerat som dess första chefredaktör.

Under den kommande veckan kommer mer information om organisationsdagarna att komma upp på Nordiska motståndsrörelsens hemsida och man kommer även att publicera en intervju med den nye ledaren.

Radio Nordfront är denna söndag inställt på grund av att de flesta radiomedarbetarna för tillfället är på resande fot. Däremot kan man lyssna på en extrasändning imorgon klockan 20. Man kommer även att kunna läsa en artikel klockan nio ikväll där Nordfronts chefredaktör Martin Saxlind mer ingående kommenterar organisationens ledarbyte.