USA. En mobb bestående av AFA:iter och svarta försökte döda eller grovt misshandla en liggande 17-årig vit man. Då öppnade han eld.

Filmer florerar nu runt på sociala medier där en 17-årig man vid namn Kyle Rittenhouse hyllas för att ha rådigt försvarat sig själv från en mobb av AFA:iter och andra BLM-aktivister som angrep honom. Händelsen inträffade i natt i Kenosha, Wisconsin.

Filmklippen visar hur 17-åringen efter att ha blivit jagad har hamnat på marken och att AFA:iter och svarta försökte gruppmisshandla honom i förmodat syfte att döda honom. 17-åringen hade dock ett AR-15-gevär och sköt mot flera av angriparna varav en som träffades i magen blev liggandes på gatan. Efter skjutningen går han lugnt iväg från platsen.

Mannen som blev skjuten i i huvudet under oroligheterna i Kenosha är samme kortväxta rödlätta antifa-huligan som man kan se i nedanstående filmklipp där han håller på och hetsar och säger ”Shoot me” till de beväpnade männen som har samlats för att skydda sin egendom.

Sedan i ett annat filmklipp ser man hur samme antifa-huligan håller på att jaga en man när han blir skjuten i huvudet. Han hade då tagit av sig sin t-tröja och maskerat sig med den.

Totalt ska två personer ha dödats och en skadats under nattens oroligheter.


  • Publicerad:
    2020-08-26 15:20