BROTT I fredags hittades en kvinna nerknuffad i ett gruvhål i Norberg. Nu misstänks en afghan för våldtäkt och mordförsök.

Nordfront rapporterade i måndags om ett fall där en kvinna hittades nerknuffad i ett 25 meter djupt gruvhål i Norberg. Något som uppdagades ha skett efter att hon blivit våldtagen.

På tisdagen häktades afghanen Mohamad Taher Amini, (19810381-4730) på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och försök till mord på kvinnan. I häktningsframställan framkommer bland annat att mannen pratar persiska och att han är 41 år gammal.

Afghanen kom till Sverige 2015 i samband med ”flyktingkrisen” och har ännu inte fått uppehållstillstånd i landet. Han är sedan tidigare dömd för två fall av olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Även kvinnan som drabbades uppges komma från Afghanistan. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Amini ha friat till den yngre kvinnan, vilket hon tackade nej till. Afghanen hämnades då med att våldta kvinnan och knuffa ner henne i gruvhålet, enligt uppgifterna.