UTRIKES. Den palestinska frihetsaktivisten Ahed Tamimi intervjuades nyligen av George Galloway på RT. Hennes budskap var att hon inte längre fruktar den sionistiska ockupationsregimen.

Nyligen deltog den palestinska frihetskämpen Ahed Tamimi i en intervju med RT-medarbetaren George Galloway, som suttit i det brittiska parlamentet. I intervjun berättade hon om den palestinska frihetskampen och hur den har påverkat henne.

— Jag demonstrerade först när jag var åtta, jag var väldigt rädd på den tiden, men i efter att ha deltagit i flera demonstrationer har jag blivit mindre rädd, säger palestiniern om sin politiska kamp.

Även andra medlemmar av hennes familj har deltagit i protester mot den sionistiska ockupationsmakten, något de fått betala ett högt pris för. Hennes far har under hennes barndom suttit fängslad, och blivit torterad, under långa tidsperioder för ”brott” mot de judiska ockupanterna.

Även hennes mor har suttit fängslad och skadats av ockupanterna, som även mördat en kvinnlig släkting. Trots detta måste kampen fortsätta:

— Ingen ockupation varar för evigt så länge vi har palestinska barn som står emot den israeliska ockupationen, som martyrerna som betalat det högsta priset för den palestinska saken och offrat sig som tonåringar.

Hur vägen framåt ser ut har Tamimi en klar bild av:

— Den enda vägen till frihet är folkligt motstånd och att konfrontera ockupationsmakten på alla sätt som går.

Källa:
’I was afraid to protest when I was 8. Not anymore’ – 18-yo Palestinian icon Ahed Tamimi to RT


  • Publicerad:
    2019-06-09 23:25