BANANREPUBLIK. Den åklagare som beslutat att anhålla Motståndsrörelsens aktivister efter lördagens demonstration är aktiv i Miljöpartiet och har politiska uppdrag. Detta avslöjar Nya dagbladet.

Under lördagen greps 22 personer tillhörande Nordiska motståndsrörelsen och anhölls misstänkta för våldsamt upplopp. En av de gripna var en kvinnlig Nordfront-journalist och på filmer från tumultet har man kunnat se hur andra som gripits, och sedan anhållits, aldrig gjorde motstånd utan istället blev attackerade och brutalt misshandlade av polisen.

En av dem som greps och anhölls var Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg, som nu satts på fri fot. Huruvida misstankarna kvarstår mot honom är i skrivande stund ännu oklart.

Nu avslöjar tidningen Nya dagbladet att en av de åklagare som beslutat att anhålla Nordiska motståndsrörelsens medlemmar tillhör ett konkurrerande parti och dessutom har politiska uppdrag. Det rör sig om vice chefsåklagare Per-Erik Rinsell. Rinsell är representant för det konkurrerande Miljöpartiet och har uppdrag i Göteborgs stad konstaterar Nya dagbladet.

Nya dagbladet skriver att man i nuläget inte kunnat bekräfta huruvida Per-Erik Rinsell, liksom sin far, är aktiv inom frimurarorden, ett engagemang som i så fall skulle innebära ”jävsrisk vid rättstvister, upphandlingar och andra politiska förehavanden”. Tidigare har det uppdagats att lagmannen Anders Hafsgård, som tog Förvaltningsrättens beslut att halvera Motståndsrörelsens färdväg vilket i princip dödförklarade demonstrationen, tillhör det hemliga sällskapet Ruben där också rikspolischefen Dan Eliasson är medlem.

Källa:
Åklagare som anhållit NMR:s partiledare aktiv i konkurrerande parti


  • Publicerad:
    2017-10-02 15:15