RADIO. Aktivisterna i radioprogrammet Mer än ord diskuterade varför våld ibland kan vara nödvändigt för att freda sig själv och sina kamrater.

Listen to ”URKLIPP: Aktivister diskuterade våldets psykologi” on Spreaker.

Nordiska motståndsrörelsens aktivister utsätts ibland för våld när de sprider budskapet på gatorna. Detta då systemet och dess propagandaapparat (massmedia) avhumaniserat organisationens aktivister och många meningsmotståndare tror att det är fritt fram att bruka våld mot dem. Därför måste angriparna ibland läras en läxa.

Organisationen har regler mot utövande av offensivt våld, men aktivisterna kommer alltid försvara sig med våld om de utsätts för våldsamma angrepp.

I senaste avsnittet av aktivistpodden Mer än ord diskuteras just våld och våldets psykologi.

Det klargörs bland annat att även om konflikter oftast kan lösas på annat sätt, är våld någonting naturligt samt att systemet upprätthålls genom just våld. Flera av de stora våldshändelserna tas upp, däribland Slussen-händelsen där ett femtiotal beväpnade AFA:iter fick retirera när Motståndsrörelsens aktivister slog tillbaka.

I klippet ovan hör vi aktivisterna prata om våldets psykologi och Magnus Wardmos mycket föredömliga agerande under en flygbladsutdelning i Oskarshamn.

För att förstå sammanhanget och hur Nordiska motståndsrörelsen ser på våld vill vi rekommendera att ni lyssnar på hela diskussionen kring detta ämne, som börjar 47 minuter in i programmet. Lyssna nedan:

Listen to ”Mer än ord #10: Ett extremt våldsbejakande avsnitt” on Spreaker.


  • Publicerad:
    2018-04-26 13:21