INRIKES. USA:s ambassad i Stockholm har gått ut med en varning till amerikanska medborgare i Sverige. Enligt ambassaden finns en risk att terrorister kan komma att attackera eller kidnappa amerikaner och uppmanar landsmännen att vara vaksamma på allmänna platser.

Under fredagen gick USA:s ambassad i Stockholm ut med ett säkerhetslarm till amerikanska medborgare som befinner sig i Sverige. Så här skriver man på ambassadens hemsida:

Den amerikanska regeringen är fortsatt orolig över att terrorister har för avsikt att ge sig på amerikanska medborgare, inklusive barn. Terrorister kan komma att nyttja sig av flertalet taktiker, såsom våldsamma attacker och kidnappningar. Tidigare har de använt sig av knivar, skjutvapen och fordon som murbräckor. De kan komma att sikta in sig på skolor, sjukhus, kyrkor, turiststråk, kollektivtrafik och andra offentliga platser.

Ambassaden ber amerikanska medborgare som befinner sig i Sverige vara särskilt uppmärksamma på allmänna platser, gå igenom sina resevägar, hålla låg profil och rapportera hot på sociala medier till polisen.

Varningen gäller för hela Sverige.

Källa:
Security Alert – U.S. Embassy Stockholm, Sweden


  • Publicerad:
    2018-05-05 20:45