Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ännu en vänsterextremist häktad

Av Redaktionen, 2014-04-26
redaktionen@nordfront.se

KÄRRTORP. Dennis Thelning som befunnit sig på rymmen är nu häktad. Åtal för grov misshandel ska vara väckt den 30 april.

dennis t

Bild på Dennis Thelning som bland annat spreds av AFA på Twitter.

Dennis Thelning (19881112-0156) är en känd vänsterextremist som åtminstone tidigare var aktiv i Revolutionära fronten.

Thelning blev efter Kärrtorp häktad i sin frånvaro då han initialt misstänktes för dråpförsök. I häktningsframställan står följande:

Försök till dråp
Thelning har försökt att döda målsäganden genom att ha utdelat en stöt med en påk eller flaggpinne som träffat målsäganden på näsan. Thelnings agerande har varit livsfarligt och han har visat särskild hänsynslöshet och råhet. Det hände den 15 december 2013 i Kärrtorp, Stockholm. Målsäganden fick näsfraktur, blodvite och smärta.

Thelning begick gärningen med uppsåt.

Fara för brottets fullbordan har förelegat eller varit utesluten enbart på grund av tillfälliga omständigheter.

Ett tag höll sig Thelning undan rättsväsendet och spred en bild på sig själv på Twitter (se bild ovan), men tidigare den här månaden blev han gripen och numera hålls han frihetsberövad vid häktet i Sollentuna.

Brottsrubriceringen verkar dock ha mildrats nu och numera är Thelning endast misstänkt för grov misshandel.

Åtal mot Thelning ska vara väckt den 30 april.

Tungt brottsbelastad
Som Nordfront tidigare skrivit är Thelning kraftigt brottsbelastad, vilket är en av anledningarna till att han hålls häktad med restriktioner. Följande står i ett två år gammalt dokument:

Dennis Thelning förekommer han [sic!] under sammanlagt nio avsnitt i Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Under 2008 var han dömd till skyddstillsyn. Dennis Thelning misskötte denna och tilldelades en varning i övervakningsnämnden. Den 25 februari 2011 dömdes han bland annat för grov misshandel, olaga hot, våldsamt motstånd samt brott mot knivlagen till fängelse i två år. Den 11 mars samma år dömdes han till fängelse i ett år och sex månader för bland annat rån, olaga hot, olaga intrång samt narkotikabrott. Sistnämnda dom undanröjde en tidigare dom till skyddstillsyn för bland annat våld mot tjänsteman och narkotikabrott. Dennis Thelning avtjänar för närvarande alltså två fängelsestraff på anstalten Mariefred. Verkställigheten påbörjades den 14 mars 2011.

Först i mars 2013 släpptes Thelning från fängelse och redan samma år begick han ett nytt brott som han nu sitter häktad för.


  • Publicerad:
    2014-04-26 15:55