KÄRRTORP. Idag begärdes ytterligare en känd vänsterextremist häktad för dråpförsök i samband med den antirasistiska demonstrationen i Kärrtorp som spårade ur i våldsamheter förra året.

dennis

Dennis Thelning.

Tidigare idag begärdes Dennis Thelning (19881112-0156) häktad i sin utevaro för dråpförsök. I häktningsframställan står följande:

Försök till dråp
Thelning har försökt att döda målsäganden genom att ha utdelat en stöt med en påk eller flaggpinne som träffat målsäganden på näsan. Thelnings agerande har varit livsfarligt och han har visat särskild hänsynslöshet och råhet. Det hände den 15 december 2013 i Kärrtorp, Stockholm. Målsäganden fick näsfraktur, blodvite och smärta.

Thelning begick gärningen med uppsåt.

Fara för brottets fullbordan har förelegat eller varit utesluten enbart på grund av tillfälliga omständigheter.

Thelning begärs häktad av tre skäl:

1. Det finns risk för att den misstänkte avviker eller på något annat sätt undandrar sig lagföring eller straff.

2.  Det finns risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning.

3. Det finns risk för att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Angående den tredje punkten är Thelning en känd vänsterextremist med ett gediget brottsregister. Nordfront har kommit över ett två år gammalt dokument där åtminstone delar av Thelings brottsregister skildras. I dokumentet står följande:

Dennis Thelning förekommer han [sic!] under sammanlagt nio avsnitt i Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Under 2008 var han dömd till skyddstillsyn. Dennis Thelning misskötte denna och tilldelades en varning i övervakningsnämnden. Den 25 februari 2011 dömdes han bland annat för grov misshandel, olaga hot, våldsamt motstånd samt brott mot knivlagen till fängelse i två år. Den 11 mars samma år dömdes han till fängelse i ett år och sex månader för bland annat rån, olaga hot, olaga intrång samt narkotikabrott. Sistnämnda dom undanröjde en tidigare dom till skyddstillsyn för bland annat våld mot tjänsteman och narkotikabrott. Dennis Thelning avtjänar för närvarande alltså två fängelsestraff på anstalten Mariefred. Verkställigheten påbörjades den 14 mars 2011.

Först i mars 2013 släpptes Thelning från fängelse och redan samma år begick han alltså ett dråpförsök och är nu eftersökt av polisen då han är begärd häktad i sin utevaro.

Har du en bild på eller annan information om Dennis Thelning? Tipsa oss!

Källa:
Målnr: B 17522-13, Södertörns tingsrätt


  • Publicerad:
    2014-03-21 17:40