KÄRRTORP. Joel Bjurströmer Almgren åtalas nu för mordförsök, våldsamt upplopp och brott mot knivlagen.

Vänsterextremistiskt klotter i Kärrtorp. Den misstänkte knivmannen Joel Bjurströmer Almgren till höger.

Vänsterextremistiskt klotter i Kärrtorp. Knivmannen Joel Bjurströmer Almgren till höger.

Åtal väcktes idag mot vänsterextremisten Joel Bjurströmer Almgren (19790118-9378) som har suttit häktad misstänkt för dråpförsök efter att han knivhög en nationell motdemonstrant i Kärrtorp. Brottsrubriceringen har nu i åtalet höjts till mordförsök alternativt dråpförsök. Bjurströmer Almgren är även misstänkt för våldsamt upplopp i Kärrtorp samt brott mot knivlagen då han bar kniv samt två ”svärdsliknande föremål” på allmän plats fem dagar efter konfrontationen i Kärrtorp.

Angående mordförsöket skriver åklagaren följande:

Joel Bjurströmer Almgren har försökt döda NN genom att utdela två knivhugg som träffade NN i ryggen. Det hände den 15 december 2013 i Kärrtorp, Stockholm. NN fick stickskador på ryggens högra respektive vänstra sida och dubbelsidig luftansamling i lungsäckarna.

Det fanns fara för att brottet skulle fullbordas eller endast på grund av tillfälliga omständigheter fanns det inte någon fara för att brottet skulle fullbordas.

Joel Bjurströmer Almgren begick gärningen med uppsåt.

Bjurströmer Almgren erkänner att han knivhögg en motdemonstrant men hävdar att han gjorde det i självförsvar trots att knivhuggen träffade offret i ryggen.

2011 mordhotade Bjurströmer Almgren, som idag är 35 år, en 14-årig pojke. Han är sedan tidigare dömd flera gånger, bland annat för brott som misshandel, våldsamt upplopp och vapenbrott. Första gången Bjurströmer Almgren dömdes var 1998.

Expressen skrev idag en längre artikel om Bjurströmer Almgren där han pekas ut som en av grundarna till Revolutionära fronten, RF.

Bevisningen i åtalet som kom idag ska bland annat bestå av chattloggar och SMS.

Källa:
Södertörns tingsrätt, MÅLNR: B 17522-13


  • Publicerad:
    2014-03-27 13:13