GRANSKNING. Linus Soinjoki Wallin är den svaga länken vi har att tacka för den stora mängd information som har läckt om Revolutionära fronten den senaste tiden.

Bild från Linus Soinjoki Wallins konto på Emocore.

Bild från Linus Soinjoki Wallins konto på Emocore. Ironiskt nog verkar det som att mannen på bilden är en nationalsocialist som också är anhängare av ”straight edge”-subkulturen som Soinjoki Wallin också vurmar för.

Linus Soinjoki Wallin (940422-0155) trodde att han chattade säkert, men det gjorde han inte. Allt han skrev sparades på datorn som polisen nu beslagtagit. Detta har resulterat i att stora mängder av chattkonversationer mellan honom och andra medlemmar i Revolutionära fronten, RF, nu blivit offentliga handlingar i och med åtalet mot Soinjoki Wallin och andra medlemmar i RF. Nordfront kan härmed presentera bilder på Soinjoki Wallin samt en sammanställning över personlig information om honom som framkommit i olika chattkonversationer mellan honom och andra medlemmar i Revolutionära fronten.

Linus Soinjoki Wallin. Bild publicerad den 9 oktober 2012.

Linus Soinjoki Wallin. Bild publicerad den 9 oktober 2012.

Allmänt
För närvarande är Soinjoki Wallin misstänkt för våldsamt upplopp i Kärrtorp samt minst fyra fall av grov misshandel. Han sitter därför häktad i väntan på att åtal ska väckas. Tidigare har han misshandlat en sverigedemokrat och 2011 dömdes han till ungdomstjänst för misshandel.

Personlig information

På Emocore presenterar Soinjoki Wallin följande uppgifter om sig själv:

Civilstatus: Inte valt
Läggning: Straight
Intresse: Slåss
Bor: Själv
Politik: Kommunist
Dricker: Nej!
Musikstil: Hardcore
Klädstil: New Romantic

Ett flertal bilder på Soinjoki Wallin finns tillgängliga på det sociala nätverket Emocore, där han kallar sig veganjihad.

På Emocore gillar han grupper som är emot Sverigedemokraterna och för politiskt våld mot ”nazister” samt diverse djurrättsgrupper och annat.

I ett blogginlägg på Emocore med rubriken ”tung snubbe” hyllar Soinjoki Wallin en person som till synes oprovocerat börjar misshandla en person, antagligen på grund av personens politiska åsikter.

Mannen i filmen hyllas av Soinjoki Wallin.

Linus Soinjoki Wallin. Bilden till vänster publicerades 2012, bilden till höger 2014.

Linus Soinjoki Wallin. Bilden till vänster publicerades 2012, bilden till höger 2014.

Bakgrund
Enligt vad Soinjoki Wallin själv skriver växte han upp i Strängnäs och hade en svår uppväxt. ”Riktig misär”, beskriver han sin uppväxt som och vidare berättar han att han hoppade av gymnasiet redan under första året.

uppväxt

Engagemang i RF
Säkerhetspolisen menar att Soinjoki Wallin varit aktiv i kretsen runt Revolutionära fronten sedan 2010. I sin  rapport om Revolutionära frontens medlemmar skrev Säpo följande om honom:

Linus Soinjoki Wallin har ingått i kretsen runt Revolutionära fronten (RF) sedan 2010, de senaste åren som medlem. Under dessa år har Soinjoki Wallin deltagit i flera möten där RF:s verksamhet planerats. Han har också deltagit i flera fall av otillåten påverkan som signerats av RF eller där RF i efterhand tagit på sig ansvaret för brottet, bland annat fysiska angrepp mot vit makt-anhängare. Säkerhetspolisen bedömer att Soinjoki Wallin har en framträdande roll vad gäller planering och genomförande av politiskt motiverade brott.

Enligt Soinjoki Wallin själv så är hans engagemang i RF som ett heltidsjobb, han gör nästan inget annat skriver han:

gör nästan inget annat

Vidare skriver han att han ”lever för det detta (RF)”:

Är med på allt

Skeptisk till andra vänstergrupper
Soinjoki Wallin verkar ogilla andra vänstergrupper. ”90% av alla andra rödingar är dumma i huvudet”, skriver Soinjoki Wallin i en konversation med en RF-rekryt:

hatar andra rödingar

Aversionen mot andra vänstergrupper lyser också igenom när Soinjoki Wallin ska arrangera en RF-middag.

rf fest

”DK” = AFA.

Syn på politiskt våld
Soinjoki Wallin uppger själv att han misshandlar politiska meningsmotståndare en gång i månaden. Han attackerar dock inte meningsmotståndare om han bedömer att han riskerar att få stryk och han erkänner i en annan chattkonversation att han är dålig på att slåss.

Vidare avslöjar han att RF nästan alltid använder vapen och alltid är fler när de går till attack. (I en chattkonversation med Dennis Miraballes från den 12 september 2013 uppger Soinjoki Wallin också att han vill köpa en pistol.)

slåss en gång i månaden

slåss inte om man riskerar stryk

slåss fult med vapen

dålig på att slåss använder vapen

Trots de fega taktikerna går det inte alltid som planerat för RF. Soinjoki Wallin berättar i en chatt hur RF:are fick fly in i en taxi en gång när de var på väg att få stryk.

fick springa

Soinjoki Wallin berättar också att RF inte attackerar sverigedemokrater, men att de annars är rätt så godtyckliga och att oskyldiga kan misshandlas av misstag. Vidare skryter Soinjoki Wallin om att han hoppat på en liggande persons huvud samt slagit en kvinna i huvudet med ett dammsugarrör.

RF attackerar inte SD

slog någon som var jiddrig händer att man slår fel folk

slår tjejer och hoppar jämfota på huvud

När en person som är intresserad av att gå med i RF säger att han tycker att nationella är hemska psykopater skriver Soinjoki Wallin att ”det är vi som är dom sjuka idioterna”.

vi är dem sjuka idioterna

Avslutningsvis berättar Soinjoki Wallin att många som går med i RF bara gör det för att de gillar våld.

rekryterar folk som gillar våld

Neighborhood
Soinjoki Wallin är sångare och frontman i bandet ”Neighborhood”. I ett filmklipp på Youtube kan man se när han ”sjunger” på en spelning i Örebro:

Neigborhood

I en chattkonversation berättar Soinjoki Wallin att alla i bandet är våldsbejakande vänsterextremister.

rödingband

Vet du mer om Linus Soinjoki Wallin eller andra vänsterextremister? Tipsa oss!

Artikeln kommer att uppdateras om mer info om Soinjoki Wallin kommer in.


  • Publicerad:
    2014-03-31 23:30