VÄNSTEREXTREMISM Det är nu bevisat att AFA driver Nazispotting efter att AFA Stockholm råkade twittra ut ett inlägg som egentligen skulle publiceras av den andra gruppens konto.

På 1 maj höll Nordiska motståndsrörelsen ett torgmöte i Sundsvall under parollen ”Bröd till arbetarna – Blod från politikerna!” På plats fanns även Sara Leifsdotter Andersson för att fotografera deltagare och åhörare för Nazispottings och – som det senare skulle visa sig – för AFA Stockholms räkning.

Twittrade från fel konto

Det tog hela tre veckor för Nazispotting att publicera sina bilder på sin hemsida. När de sedan skulle publicera sin åsiktsregistrering på Twitter klantade man sig grovt.

Det första inlägget publicerades från Nazispottings egen profil medan det andra av misstag publicerades från AFA Stockholms twitterkonto. Inlägget låg uppe en lång tid på fel konto innan misstaget upptäcktes och tweeten raderades. Inlägget finns dock arkiverat och bekräftar att Nazispotting drivs av samma AFA-aktivist som sköter AFA Stockholms konto.

Den nya generationen AFA-aktivister verkar vara ovanligt obegåvade och lyckades för bara någon månad sedan att hänga ut en antirasist som nazist och uppmana till trakasserier av personen, vilket Avmaskerat avslöjade.